Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy będzie pasować turbina od "trójki" 150 konnej do "piątki" 136 konnej? Oba silniki podobne 2.0 różnią się tylko ilością kucy no i trójka jest na Common Railu a w piątce jest zwykła pompa rotacyjna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Turbawki wyglądają podobnie, ale mają inne numery, więc mogą być różnice.

Ja bym szukał takiej jak ma być jeśli nie masz pewności że nowsza spasuje.

A czemu chcesz wymieniać?

Jeśli padła, może warto zregenerować?

Opublikowano
no właśnie się zastanawiam, używkę można kupić na allegro już za 550 zł + przesyłka, ale gwarancja rozruchowa wiadomo tylko na 14 dni, natomiast można kupić turbo po regeneracji za 700zł + przesyłka z gwarancją 12 miesięcy, a swoją starą odsyłam. Wiadomo że lepiej dołożyć te 150 zł i mieć zregenerowaną z roczną gwarancją tylko że słyszałem że z tymi zregenerowanymi to też różnie bywa, podobno czasem firmy trudniące się tym wkładają do środka chińszczyznę, która długo nie wytrzyma i tak naprawdę lepsza jest turbina używka wyjęta prosto z auta na oryginalnych podzespołach. Sam nie wiem co tu zrobić...
Opublikowano

Można tak kupić turbo używkę pod kilkoma warunkami:

Albo to turbo jest na aucie i możesz go posłuchać i przejechać się tym autem.

Albo turbo masz wyciągnięte świeżo i możesz sprawdzić luzy i zobaczyć czy nie ma w nim oleju.

Albo masz kogoś gdzieś dalej znajomego PEWNIAKA ,który wie,że dane turbo jest ok.

Regenerować można ,ale musisz mieć pewny serwis. Z tego co wiem to we Wrocławiu jest taka firma ,która jest pewna :)

a poza tym po co chcesz kupować nowe turo? Jakieś objawy?

Bierze olej?

Żle jedzie?

Opublikowano
To może być też pompa ! Sprawdzałeś czy na kompie wyskakuje błąd zbyt niskiego ciśnienia na dolocie ?
Opublikowano

Każda turbina gwiżdże :wink: tylko są różne rodzaje gwizdów. :P

Jak kopci na fioletowo to rzeczywiście bierze olej ale może kopcić przez puszczające pierścienie. ;)

A raczej turbo kopci na siwo czy czarno po mocniejszym wciśnięciu. :d