Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie pokazała mi się kontrolka przepalonej zarówki CC-ID 134, BMW E90 LCI 2008

Wszystkie światła świecą bez problemu.

Na zagranicznych forach piszą że niby dot. jakiegoś modułu świateł z tyłu

Przerabiał ktoś ten problem??

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź światła cofania. U mnie wywalał sporadycznie przez 3 dni, w tym czasie wszystkie działały ok, a potem już cały czas. Po ponownym sprawdzeniu okazało się, że to jedna ze żarówek od wstecznego padła. W BMWhat pokazał tylko przepaloną żarówkę tylnych lamp ...
Krzysztof
Opublikowano

Witam wszystkich

Mam podobny problem, wszystkie zarowki mi swieca a wychodzi mi blad CC-ID 136. Ktos wie od czego jest ten komunikat?

Dziekuje z gory

Opublikowano

Witam

Mialem kiedys podobne problemy-pokazywalo bledy przepalonych zarówek a one raz swiecily,a raz nie :mad2:

Problemem okazala sie wilgoc,tzn zasniedzialy styki w lampach bo skraplala sie tam para :mad2:

Rozebralem lampy,wyczyscilem styki,wszystko osuszone i po problemie,a tez straszono mnie usterka modulu swiateł :nienie: .

Wiec proponuje zajrzec do lamp,wyczyscic styki itd i bedzie ok mam nadzieje :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

icon4.png
Opublikowano

Witam

Kontrolka żarówki z oznaczeniem CC-ID 134

Okazało się że do wymiany żarówka tylnego stopu

Bardzo łatwy dostęp....wymiana banalnie prosta

Pozdr

• 2 lata później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
jw. oczyść styki sprawdz wszystkie żarowki
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano

Czyscilem wszytkie styki,wymienialem zarowki i takze wymieniem czujnik stopu.Nic nie dalo...

Po podpieciu pod komputer pokazuje blad lewego i prawego swiatla hamowania i cos z obwodem (134,136).Po skasowaniu tych bledow problem powaraca....

• Członkowie klubu
Opublikowano

,

wymień żarówki na nowe, czasem jest tak,ze nie trzymaja juz parametrów i jak im tam opór sie zmienia to auto sygnalizuje błąd

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno założyłeś żarówki o odpowiednim poborze mocy i napięciu?
3A0jS9b.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Moim zdanie zarowki sa ok.Na wkladzie jest napisane jakie maja byc .Moze cos z frm?

Jutro jade do elektryka od bmw zobaczymy czy cos wskura:P

:cool2: nie ma z fusów wróżyć...

Opublikowano

Bylem u elektryka i wiem tyle ze gdy wlacze tylne przeciwmgielne to nie mam lewgo i prawego stopu.Nie zrobil mi tego poniewaz nie mial czasu lub nie umial.....

Jakies pomysly?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to masz coś skopane, trzeba dokładnie z miernikiem lub próbówką posprawdzać lampy, czy w ogóle z wiązek wychodzą dobre prądy. Nie do zdiagnozowania przez internet, do elektryka trzeba się udać.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Szedłbym na Twoim miejscu tropem, o którym już Ci pisałem kilka dni temu na PW - czyli żarówka od przeciwmgłowych robi w E81 za drugą fazę świateł stopu. Doszukiwałbym się związku tym bardziej, jeżeli po ich włączeniu tracisz stopy. Wyjmij wszystko i pomierz napięcia w różnych kombinacjach, przed i po aktywacji danych świateł. A później zrób to samo, tylko masę weź z pewnego źródła a nie z oprawek. Zawsze możesz odżałować też kilka zł i kupić oryginalne żarówki i zobaczyć czy to pomoże.