Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym, że przy otwieraniu drzwi jak to w e46 coupe szyba powinna się opuszczać ok. 1 cm i po ich zamknięciu powinna się dosuwać. Niestety od samego momentu zakupu (ok. miesiąc) szyba czasem się opuszczała, a czasem nie (od strony kierowcy). Ostatnio w ogóle się nie opuszcza, dodatkowo przy otwieraniu drzwi nie zapala się światło i na wyświetlaczu nie pojawia się że drzwi są otwarte. Czytałem kilka tematów związanych z tym problemem tylko nie znalazłem w nich jednoznacznej odpowiedzi co jest przyczyną (czujnik w zamku, moduł komfortu, bezpiecznk czy jeszcze coś innego), oraz w żadnym z tematów nie wypowiedziała się osoba która z tym problemem sobie poradziła - na tym najbardziej mi zależy. Dodam, iż od strony pasażera jest tak jak być powinno.

Czy wie ktoś jak sobie poradzić z taką sytuacją :P ?

Opublikowano
trzeba by pewnie wyciagać zamek i zobaczyć o co tam chodzi. Mi w sedanie z tylu też nie zawsze działa ten czujnik ale obficie spryskałem smarowidłem popularnym wd i zaczeło działać :) albo może jakimś kontaktem w spreju też moze.
szukam
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź :) . W weekend spróbuje z wd40 i sprężonym powietrzem, a jak nie poskutkuje to będę musiał ten zamek wyciągnąć. Lipa że przez ten czujnik szyba się nie opuszcza, gdyby nie ten fakt to problem byłby pomijalny, a tak to trzeba coś z tym zrobić :P
Opublikowano
A jak otwierasz od wewnątrz to się opuszcza czy też nie? Jeśli otwierając od wewnątrz opuszcza się, a od zewnątrz nie to musisz tylko wyregulować zamek śrubką z boku drzwi ;)
  • 9 miesięcy temu...