Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dawno dawno temu, jakieś 3 dni po zakupie auta jak sobie stało w nocy na zewnątrz

ktoś mi ukradł listewkę z czujnikami parkowania z tyłu i... i wkładki lusterek

wkładki znalazłem do kupienia wtedy, ale listewek i czujników nie mieli nigdzie.

A mnie tak naszło żeby może to BMW jakoś tam wyglądało, nie licząc już tego

że się parkować nie da jak 9 metrów nie ma wolnego bez czujników.

gdzie można to kupić ? (w Krakowie)

Opublikowano
W ASO. Są też podróbki, zależy jak trafisz - mi nie pasowały do podróbek czujniki - za mała średnica gniazda.
Opublikowano

Mam ten stary model przed FL, w hurtowniach z częściami nie było.. tz. znalazły się tylko chińskie wkładki do lusterek

te... czujniki mam też 2 kabelkowe tylko i urwane 4 kable, listewka chyba chrom to był, bo nie pamiętam

za krótko to widziałem :) ciekawe czy 15 lat później jest to w ASO i po ile :)

Opublikowano
Jest w ASO. Czarna listwa z otworami na czujniki to ok. 200. Srebrna listwa z otworem na spryskiwacz albo i bez kosztuje ok. 40 złotych podróbka. Taką można spokojnie wziąć bo idealnie pasuje do oryginalnej czarnej nakładki.
Opublikowano

hmm.. a może i ona czarna była - ale coś mi się wydaje że jakieś takie chromowane to auto z tyłu kiedyś było ;)

czujniki są czarne tez czy pod kolor auta ?

Opublikowano
Hmm, nie doczytałem, że chodzi o listwę z tyłu. Mnie buchnęli z przodu i jakoś się zasugerowałem ... Wszystko dostaniesz w ASO bez najmniejszego problemu. Trochę szkoda kasy ale co zrobić. Możesz szukać na allegro ale to jednak loteria i nie do końca wiesz co kupisz. Potem się możesz tylko wkurzyć, że nie kupiłeś w aso. Czujniki przedliftowe - czarne, bo listwa czarna. :8)
Opublikowano

Z przodu się ostała listewka i 4 czujniczki - ale i tak nie działa bez tylnych

btw. te listewki to taka "normalna" rzecz którą kradną ?

Opublikowano
prawa lewa mam obie nie ma zmian w przed ipoliftach mocowanie czujników też bez zmiam w poliftach jest 3pin diagnostyczny
Opublikowano

ooo jest całe BMW do rozebrania ?

bo jeszcze jeden guzik mi się zaczyna psuć i kilka rzeczy by było - jakie województwo ?