Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje sobie wyremontować układ hamulcowy , przednie koła hamują elegancko ale tył praktycznie w ogóle. Nie mogę odpowietrzyć układu z powodu zniszczonych odpowietrzników tak wiec planuje wyjąć całe zaciski, na silę odkręcić odpowietrzniki - raczej na 99% urwą się, nagwintować i wsadzić nowe... i moje pytanie:

-Ile kosztują gumowe wężyki które łączą stalowe przewody z zaciskami (zamienniki)

-koszt stalowych przewodów hamulcowych bo mam zgnite - boje się ,ze kiedyś się zdziwię jak nadepnę hamulec.. bo pękną...

-koszt uszczelek do tłoczków w przednich kołach bo podejrzewam ,że będę musiał je wyjąć i papierem ściernym drobnym lekko je przetrzeć bo chyba z deka są pordzewiałe i trzymają...

-hamulec a od ręcznego a raczej jego mechanizm cały co siedzi w bębnie w środku tarczy. (mechanizm razem ze szczękami)

Robocizny nie liczę bo sam to zrobię, ile kosztują części zamienniki. Dzięki z góry za pomoc.

I jeszcze dodatkowe pytanie.. co sądzicie o zmianie tarcz przednich na wentylowane + zaciski rzecz jasna i jaki jest tego koszt.

Opublikowano
Za zestaw naprawczy do zacisków płaciłem niecałe 20zł na jeden zacisk (robiłem tył, ale chyba są te same). Przy kupnie musisz zwrócić uwagę na średnice tłoczka, bo były 2. Do tego kupiłem jeszcze paste miedzianą na ruchome elementy i smar do tłoczków (po kilka zł za tubkę). Jak już to robiłem to wyczyściłem zaciski i prysnąłem specjalnym lakierem.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
nie łatwiej po prostu wejść w katalog chociażby intercarsu i mniej wiecej zobaczyć? http://sklep.intercars.com.pl/ numery części znajdziesz na realoem

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Ceny na sklepie są troche niższe niż w tym katalogu, zależy co i ile bierzesz też

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!