Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wystarczy raz nacisnac i nie musze trzymac. Sprawdze kiedys czy mam ta funcje aktive.

A co z tym dodawaniem FA od swiatel DRL? Da to cos? Co z zamykaniem sie szyb jak pada deszcz? Da sie to zrobic bez szyberdachu?

• Odpowiedzi 908
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest do wypróbowania, kto spróbuję niech opisze :D

danieljj świece Ci wysiadają?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie ale ja z Podlasia . Już nie pamiętam czy to było w tamtą zimę czy 2 lata temu i było około -25 i tak miałem. Raz mi się zdarzyło
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów ,zaczynam zabawę z ncs expert znalazłem taką liste kodów i chciałem się nią podzielić z wami ,tłumaczone z google ale wiadomo o co chodzi :lol: na pewno można jeszcze coś zmienić w naszych betkach ale nie każdy chce się ta wiedzą dzielić, kodowanie wbrew pozorom to banalna sprawa wystarczy trochę poczytać, mam zainstalowane rheingold-d ,ista -p ,winFKP ,ncsexpert, inpa-jeszcze się nią nie bawiłem nie znam ,reszta programów łączy się z autem bardzo dobrze .

B C D

1 Moduł Funkcja Ustawienie Opis

2 CAPPL ACOUSTIK aktiv Dźwięk alarmu przy odblokowaniu / zamykania pojazdu (domyślnie wyłączone na modelu brytyjskim, również się na prawie wszystkich modeli w UE)

3 CAPPL AMBANDS nicht_aktiv Przejdź AM opaskę na wyborze źródła rozrywki. Należy również ustawić "do" NEXT_SOURCE aktiv

4 CAPPL HUD_M aktiv M5 HUD - pokazuje pasek narzędzi RPM i aktualny (wszystkie trzy potrzeby włączonego do WWIDOK pracować w ustawieniach HUD)

5 CAPPL MDrive aktiv M5 HUD - pokazuje pasek narzędzi RPM i aktualny (wszystkie trzy potrzeby włączonego do WWIDOK pracować w ustawieniach HUD)

6 CAPPL VA_SEATCLIMA_SHORTCUT aktiv Wyświetlacz podgrzewane fotele pojawia się, gdy przycisk w iDrive ciepła pchnął

7 CAPPL VA_SEATHEAT_SLIDER aktiv Ciepła Seat hi-med-niski suwak w iDrive

8 CAPPL VA_WELCOMELIGHT aktiv Witamy światła w menu światła (musi LMA2), związane z WELCOME_LIGHT w LMA

9 CAPPL VIDEO_DENY_COB deny_never Włącz funkcje TV / wideo w czasie jazdy

10 CAPPL / MASK LEGAL_DISCL nicht_aktiv Nie informacja prawna na starcie iDrive (modele USA)

11 CAS ER_KEYOUT_AUTOVR aktiv Drzwi (s) odblokować po naciśnięciu przycisku stop

12 CAS KOMFORTSCHLIESSUNG_FB aktiv Zamknij okna poprzez pilota

13 CAS KOMFORT_EJECT aktiv Wysunąć pilota po trzymając przycisk STOP, a drzwi (y) odblokować, gdy połączone w / ER_KEYOUT_AUTOVR

14 CAS KOMFORTOEFFNEN_FB_O_SHD nicht_aktiv Okna otwierane z pilota, ale pozostaje zamknięty szyberdach

15 HUD BLINKER_AUSSTATTUNG aktiv Kierunkowskazy w HUD

16 HUD M_SPORT_HUD aktiv M5 HUD - pokazuje pasek narzędzi RPM i aktualny (wszystkie trzy potrzeby włączonego do WWIDOK pracować w ustawieniach HUD)

17 IHKA ABWAHL_AC nicht_aktiv Naciśnięcie przycisku "AUTO" na klimatyzacji nie włącza się na AC

18 IHKA GEBL_ANZEIGE_AUTO aktiv Wyświetlacz prędkości wentylatora klimatu poprzez pomarańczowe światło wokół pokrętła manualną, nawet w trybie automatycznego klimatu :cool2:

19 KBM SCHEINW_REINIGUNGS_AUTOM nicht_aktiv Automatyczne czyszczenie reflektorów

20 KGM ASP_BORDSTEIN aktiv Funkcja lusterko pasażera krawężnik (musi SA430) - wrzesień '05 kolejne opisane

21 KGM ASP_BEIKLAPPEN aktiv Należy włączyć do modelu amerykańskiego (pod warunkiem, składane lusterko silnik)

22 KGM BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL aktiv Komfort składane lusterka (Needs SA430) - 09 / '05 roku (przytrzymaj przycisk zamykania na klucz FOB złożyć lusterka)

23 KOMBI BC_DIGITAL_V aktiv Cyfrowy prędkościomierz w klastrze :cool2:

24 KOMBI BC_DIGITAL_V_KORREKTUR nicht_aktiv nicht_aktiv = True prędkości samochód prędkościomierza cyfrowego (usuwa standardowej funkcji bezpieczeństwa 5 mph około + dla radarów)

25 KOMBI BC_V_KORREKTUR nicht_aktiv nicht_aktiv = True prędkość samochodu na mierniku analogowym i HUD (usuwa standardowej funkcji bezpieczeństwa 5 mph około + dla radarów)

26 LMA FL_UND_NSW_NICHT_GLEICHZ nicht_aktiv Pozwól wysoką belkę i świateł przeciwmgielnych w tym samym czasie

27 LMA HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL aktiv Włącz Ścieżka funkcję oświetlenia na pilota (krótkie naciśnięcie na przycisk zwalniania klapy) :cool2:

28 LMA [LM2] WELCOME_LIGHT_ACTIVE aktiv Witamy światła funkcji (musi LMA2), związane z VA_WELCOMELIGHT w CAPPL (WELCOMELIGHT w masce)

29 LMA [LM2] TAGFAHRLICHT_ECE aktiv Włącz DRL (tak samo jak on / off menu, jeśli są dostępne od iDrive)

30 LMA [LM2] VERHALTEN_DRL_TFL_33 drl_s Wybierz AE jako DRL (domyślnie do drl_h do modelu amerykańskiego), połączony z DRL_TFL_SML_33

31 LMA [LM2] DRL_TFL_SML_33 aktiv Włącz AE jako DRL po włączeniu VERHALTEN_DRL_TFL_33 -> drl_s - (LM2)

32 LMA [LM2] BI_XENON_BEI_LH aktiv Flash przekazać bi-ksenony ze zamiast halogenów

33 LMA [LM2] PWM_AN_SL_V_AL_1_34 wert_01 Dodać jasność LCI AE trzymać się wysokiej cały czas.

34 MASKA WEATHERBAND nicht_aktiv Usuwa Weatherband od wyboru źródła rozrywki

35 MASKA WELCOMELIGHT aktiv Witamy światła w menu światła (musi LMA2), związane z WELCOME_LIGHT w LMA

36 PDC MELDUNG_TASTER aktiv Tworzy dźwięk po naciśnięciu przycisku PDC

37 PDC PDC_AKTIV / DEAKTIV rueckwaertsgang PDC zapala się w odwrotnej kolejności i wyłącza się, gdy pozostawiając odwrotnie

38 TCUM RINGTONE 3 ustawienia Zmienia dzwonek połączenia przychodzącego.

39 TCUM E-CALL_HARDKEY_FITTED nicht_aktiv Eliminuje błąd usterki SOS w iDrive. Uwaga: nie funkcja SOS jest obsługiwany jest z HardKey.m się

uaktywniłem jeszcze bc hight( jeśli dobże pamiętam) na aktiv doszło mi w meni limit prędkości ,stoper i dodatkowe okno computera

Kombi - DIGITAL_KVA na aktiv i mamy na wyświetlaczu chwilowe spalanie paliwa(działa też w e9x) u mnie tego nie ma

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystkie zmiany ktorych dokonujesz w NCS-ie nie sa zapisywane na stale w plikach NCS-a tylko sa zmieniane w samochodzie.

Mozesz je przepisac spowrotem tak jak bylo wczesniej, ja mam skopiowane wszystkie moduly bez zmian i zapisane moduly z moimi zmianami tak zebym nie musial sie bawic ze zmienianiem wszystkiego co zapisalem jak by cos zle poszlo.

a tu opcje w ktorych tracisz wszystkie, przez Ciebie wykonane zmiany

Do orginalnych wartosci dochodzisz kodujac caly samochod (tak mi to kolega opisywal, sam nie robilem)

Kodujac modul pustym plikiem MAN (tez nie robilem :mrgreen: )

Update softu.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie ktoś kodował to BLINKIMPULS_WARNBLK w e60 jest ta opcja ale jak zmieniam z wert_01 na wert_04 tak zeby było Doppelimpuls na awaryjnych to wywala błąd ktoś przerabiał to w e60?

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz zmienić wartość HEX w Nettodaten

PARZUWEISUNG_FSW : {00003405} 00000000 0001 03C6 {} (03) {h} {} //

BLINKIMPULS_WARNBLK

PARZUWEISUNG_PSW1 : 0026 (01) // wert_01

Daj znać czy poszło.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Musisz zmienić wartość HEX w Nettodaten

PARZUWEISUNG_FSW : {00003405} 00000000 0001 03C6 {} (03) {h} {} //

BLINKIMPULS_WARNBLK

PARZUWEISUNG_PSW1 : 0026 (01) // wert_01

Daj znać czy poszło.

nie znam jeszcze tak ncs jeśli możesz jaśniej wytłumaczyć będę wdzięczny :think:

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz instrukcje, musisz zrobić tylko pod swój modul i samochód.

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=720667

Inny przykład to mój ostatni link do instrukcji oglądania DVD w tak cię jazdy na poprzedniej str.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
:shock: dzięki kolego ale tak patrze że nie podołam :duh: to mnie przerasta :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tą instrukcja co linka wkleilem jest naprawdę prosto.

Rób względem zdjęć :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak tylko nie mam tego programu NCS Dummy :think:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie Bmw E61 530i z 2005 roku. Chodzi mi o DRL na H7: Czy jest mozliwość aby można było włączać i wyłączać DRL na H7 z poziomu I drive? Teraz po zakodowaniu DRL nie jest to możliwe. Włącznik świateł jest automatyczny.

Co trzeba ewentualnie przekodować i jakie zrobić wpisy, aby była możliwość włączania i wyłączanie DRL z poziomu I Drive?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj tego wpisu:

MASK

DAY_RUN_LIGHT_CCC

Aktiv

Tu wszystkie możliwe wpisy do ustawienia dziennych

Lichtmodul 1 (LM1)

DRL_V_GEDIMMT

wert_01 = przyciemnione migacze

wert_02 =przyciemnione światła długie, halogenowe

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01 = 26%

wert_02 = 40%

Mit Lichtmodul 2 (LM2) poprzez światła długie halogenowr:

VERHALTEN_DRL_TFL_33

drl_h

UNP_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM

aktiv

PWM_FL_FKT_DRL_33

wert_01 = normalnie

wert_02 = jasniej

wert_03 = pełna moc

Lichtmodul 2 (LM2) poprzez migacze:

DRL_TFL_BLK_V_GED

aktiv

PWM_SIDEMARKER_BLK_V

wert_01 = wylaczone

wert_02 = jasne

wert_03 = przyciemnione

LCI poprzez ringi:

PWM_PIN_11_63_33

wert_01 = 13,2V

wert_02 = wyłączone

wert_03 = 12,2V = standardowe

wert_04 = 13,0V

wert_05 = 100%

wert_06 = 12,7V

Światła dzienne poprzez długie halogenowe

DRL_WERT_DIMMUNG

wert_01 = 26% 3V

wert_02 = 40% 4,6 V

DRL_V_GEDIMMT

nicht_aktiv = wylaczone

wert_01 = migacze

wert_02 = długie halogenowe

TAGFAHRLICHT_ECE ( najlepiej wszystko z dopiskiem TAGFAHRLICHT aktywować.)

aktiv

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czy ktos moze napisac jak mam dodac smartfona do CCC ? Obecnie laczy sie z autkiem poprzez bluetooth ,widzi go ale nic poza tym ani ksiazki telefonicznej tym bardziej rozmow nie mozna wykonac/odebrac... Mam telefon w wyposazeniu bodajze professional i moze trzeba go dezaktywowac ? bo samo wylaczenie go nic nie daje :shock: Jest to E63 czyli rodzina E60
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj zrobić aktualizacje softu telefonu.

Podczas łączenia powinno być zapytanie czy chcesz udostępnić książkę z telefonu i trzeba zaakceptować.

Tak było u mnie.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To daj znac jak sie wiecej dowiesz albo ogarniesz sprawe.

NCS Dummy powinien byc w C:/NCSEXPERT/NCSDummy

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A wiec usunolem $638 z CAS czyli wbudowany telefon , dodalem do VO $633 czyli "Przygotowanie do telefonu komorkowego" Uspilem autko No i.... pomimo usuniecia wbudowanego telefonu( nie ma juz wartosci $638 jest $633) Telefon wbudowany ma sie dobrze i wciaz funkcjonuje :duh: o co chodzi ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wygraj pustego mana, może wtedy ruszy.

Ps.

SIM Eintrag (albo cos z SIM nie wiem bo nie mam modulu CAPL)

nicht_aktiv

Reset modulu CAPL

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
To daj znac jak sie wiecej dowiesz albo ogarniesz sprawe.

NCS Dummy powinien byc w C:/NCSEXPERT/NCSDummy

U mnie nie ma wcześniej sprawdzałem