Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w ostatnim czasie w przeciągu miesiąca moja maszyna trzy razy nie chciała mi zapalić. Normalnie zapala od trącenia stacyjki, a jak się zaboży to trzeba kręcić kilka sekund około 10 sekund, po czym powoli zaczyna łapać i w końcu zapala. Jakby nie dostawała paliwa lub coś z zapłonem. Na inpie nic nie pokazuje, dziwne.

Miał ktoś takie doświadczenie?? co może być przyczyną, chciałbym za wczasu się zorientować zanim w końcu stanie na amen.

dzięki

Opublikowano
Ja mialem tak samo u mnie jak trzeba bylo zakrecic dluzej to po odpaleniu czasami gasl, czasem nim szarpalo, nie mial mocy. Winnym okazal sie czujnik polozenia wałka rozrzadu. Ale u mnie bylo tak ze na kompie pokazalo bład.
Opublikowano
obstawiam to samo ale błędów nie ma. dzis byłem u znajomego mechanika i po podłączeniu do kompa stwierdził, ze czujnik temperatury B pokazywał -16 stopni, a czujnik A 82 stopnie. Tu upatruje on przyczyny. bede to jeszcze sprawdzał, co o tym myslicie?? gdzie sa te czujniki ??