Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko powiedzieć, bo usługi spawalnicze w przypadku samochodów są bardzo zróżnicowane. Ja jak pytałem o tą samą robotę, to ceny od 150zł do 300zł ( :duh: ).

Najlepiej pojeździj i popytaj. Tigiem mało kto spawa, z reguły migomatem. Ale najważniejszy jest spawacz.

Ja skończyłem na tym, że wywaliłem całego kata kompletnego z rurami i całą tą plecionką i w jego miejsce wkręciłem to :

http://allegro.pl/downpipe-bmw-330d-e46-rura-kolektorowa-katalizator-i3010362762.html

Pasuje plug n play. Kata sprzedałem za 700zł, także jeszcze na tym zarobiłem i samochód lepiej ciągnie :lol:

Opublikowano

Lacznik elastyczny Migiem a nie Tigiem. Tig tak, ale do nierdzewki.

W ogole najlepiej po prostu palnik acetylenowo tlenowy bo najszczelniejsze sa takie spawy dla gazow.

Cena uslugi to tak jak mowisz 100-150zl. Jak nie masz drogiej relatywnie spawarki i skilla to nie przeskoczysz.

Opublikowano

Tigiem można spawać praktycznie wszystko. I jest to lepsza metoda spawania.

Mig/mat jest lepszy, bo tańszy, prostszy w obsłudze, tańszy gaz. Co nie zmienia faktu, że w zasadzie do wydechu i prac przy samochodzie w zupełności wystarcza.

Palnik przy samochodzie, to raczej Hardcore.

Unikać należy szarlatanów z elektrodą (a są jeszcze tacy). :lol:

Opublikowano
Tigiem można spawać praktycznie wszystko. I jest to lepsza metoda spawania.

Mig/mat jest lepszy, bo tańszy, prostszy w obsłudze, tańszy gaz. Co nie zmienia faktu, że w zasadzie do wydechu i prac przy samochodzie w zupełności wystarcza.

Palnik przy samochodzie, to raczej Hardcore.

Unikać należy szarlatanów z elektrodą (a są jeszcze tacy). :lol:

Jest lepsza ale z wyzej wymienionych powodow do stali czarnej nie polecana!

Czemu hardcore? A co w palniku jest trudnego? Ladne, szczelne spawy i mozna sobie odciac/dociac jak zajdzie potrzeba. Mam tlumikarza ktory robi palnikiem sporo.

Opublikowano
Na samochodzie ?

I co wtedy się dzieje jak na samochodzie?

Robiles cos kiedys palnikiem, czy masz wybrazenia rodem z amerykanskich filmow, ze ogien siega na dwa metry i podloga sie pali na wylot?

PS: A migiem robiles na samochodzie? Odpinales akumualtor? Nie bales sie, ze poleca pioruny?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.