Skocz do zawartości

e34 525i problem z mostem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu podczas zmiany biegów i ruszania z miejsca słychać było metaliczne stuki dobiegające gdzieś w okolicach mostu, miałem to zdiagnozować, ale nie zdążyłem, ponieważ ostatnio próbowałem ruszyć na śniegu, koła zaczeły buksować i nagle jak złapało przyczepności to słychać tylko zgrzyt i bm niestety dalej o własnych siłach nie dała rady jechać, coś strzeliło w moście, poniewaź jeśli odpale silnik i wrzucę jakiś bieg to wał się kręci i wskazówka od prędkości się podnosi ale koła stoją, gdy wrzucam wyższy bieg np 3-5 to słychać zgrzytanie w moście, podczas holowania nic nie było słychać, żadnych zgrzytów, ani nic nie hamowało, zauważyłem tylko że podczas holowania wskazówka od prędkości stoi na 0.

Mógłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć co mogło się stać??

Dodam że półosie całe nie ukręcone, znaczy żadna nie wisi, żadnego wycieku z mostu, poprostu most z zewnątrz wygląda cacy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Odkręć przeguby od mostu i wyciąg zabieraki(wystarczy je podważyć i wyjdą)Albo zerwało frezy na zabieraku albo na przegubie.Jeżeli wskazówka pokazywała prędkość to myśle że główna przekładnia jest cała.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Dokładnie jak wyżej, odkręć pólośkę od mostu, wyciąg flansze i sprawdź stan trybów jak będą całe z obu stron to nie obejdzie się bez wyciągnięcia mostu jeśli chcesz mieć wszystko na widoku i z dobrym dojściem.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor
wyciągnołem most, rozypał się mechanizm róźnicowy, więc most, albo na śmieci, albo do zespawania, idzie lato więc spawam go na 100% szpere, póki nie znajde drugiego mostu ;p
Opublikowano
Jak chcesz się sam zabić to ok. Ale pamiętaj, że nie jestes sam na drodze. Gwarancja urodzin 1 listopada jest pewna. Miłego spawania.
Opublikowano
  • Autor

Spokojnie wiem że to jest BMW, wiem że 192KM(jak wyszła z fabryki tyle miała teraz jej trochę zdechło tych kucyków xd), wiem że jestem młody, wiem że 100% spawak, ale wypraszam sobie życzenie mi śmierci, to jest pełnoletni samochód, a ulice to nie tor, więc bez przesady. Samochód jest mi potrzebny na codzień, czy miałby 50KM czy 350KM i czy byłoby to RWD czy FWD i czy miałbym papier na kierowce zawodowego, to i tak takim, a nie innym samochodem będe przemieszczał się z punktu A do punktu B. Nie chodzi tu o "ja pi3rdole ale laka pali" czy ",,wincy,, dymu tu nikt nie zrobi bez szpery"

pozdrawiam i chciałbym dożyć swoich "n-tych" urodzin w grudniu ;)

Opublikowano
Jak chcesz się sam zabić to ok. Ale pamiętaj, że nie jestes sam na drodze. Gwarancja urodzin 1 listopada jest pewna. Miłego spawania.

boi du*a z Ciebie jakaś... :mad2: że zrobi elektro to nie znaczy że będzie ciągnął bokiem cały czas..jak na pomysł zastępczy to zrobiłbym to samo

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!