Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio w buni pojawiły mi się dwie kontrolki na raz ABS i ASC pomyślałem sobie że spróbuje sam sobie podpiąć się pod auto :)

Ogólnie już wcześniej o tym myślałem tylko jakoś nie było okazji.

Kupiłem sobie dziś taki kabelek, interfejs czy jak to się fachowo nazywa :) : http://oi46.tinypic.com/2lxgo5j.jpg

pobrałem program inpa 5, CARSOFT BMW 6.5 i ni jak nie mogę się połączyć z samochodem :/ domyślam się że to nie takie proste ale pewnie jest wielu laików takich jak ja którzy czekają na dokładną instrukcję co i jak po kolei. Co pobrać w jakiej kolejności instalować czy coś trzeba zmieniać w menadżerze przy portach, w jakim położeniu kluczyka podpiąć kabel itp.

Tylko nie piszcie że tego jest pełno w necie bo nic świeżego a ten temat nie ma posty z 2008 roku :D gdzie jeszcze nie było windowsa 7 :)

Chodzi tu o windows 7 i kabel usb i programy jak to wszystko skonfigurować i ustawić żeby mieć dostęp do własnego auta.

Opublikowano

Kolega chyba nie używał szukajki - jest cały dział na forum o diagnostyce komputerowej i chyba najlepiej będzie tam poszukać. A jeśli laptop ma windows 7 to polecam poszukać wyników pracy kolegi o nicku Trandolf - ma gotowe rozwiązania i wystarczy tylko odrobina pracy aby wszystko działało.

Oczywiście zakładam, iż wiesz, że można też samemu popsuć zamiast naprawić? Dlatego najpierw polecam dużo czytania ( główne słowo to INPA), a potem dopiero podłączenie komputera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.