Skocz do zawartości

e39 525i szarpanie , przerywanie przy wolnej jeździe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być przyczyną tego, że gdy jadę na niskich obrotach to auto jakby delikatnie poszarpywało,

przerywało ? Gdy zwiększę obroty przestaje. Przypomina to jazdę po delikatnie nierównej nawierzchni. Wydaje mi się , że występuje to tylko gdy silnik jest zimny.

Po podpięciu INPY pokazał się błąd: 190 Lambda probe heating downstream sensor 1 Czy może to mieć coś wspólnego ze sobą? Może ktoś miał podobny przypadek?

Opublikowano

To jest jakiś błąd z sondom lambda jaki dokładnie to nie wiem. Na pewno ktoś kto ma inpę będzie wiedział.

Takie rzeczy dzieją się również przy niedomaganiu układu zapłonowego. Kiedy wymieniałeś świece? Mogą być to również fajki bądź cewki.

Opublikowano
Do zajrzenia do fajek i świec dopiero się przymierzam, świec jeszcze nie wymieniałem od kiedy zakupiłem auto (8 miesięcy), bo do tej pory nie było problemów.
Opublikowano
To tak czy inaczej zacznij od tego. Fajki też zmień to tania rzecz, a potrafi nawet nową świece uszkodzić jeśli jest uszkodzona

Ma kolega na mysli te gumowe przewody od cewki do swiecy ? co tam moze sie uszkodzic ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
Nie mam pojęcia co. Kupiłem świece i ktoś (chyba mechanik) mówił, że lepiej jest wymienić z fajkami bo pewnie są oryginalne a uszkodzona potrafi uszkodzić sprawną nową cewkę. Nawet guma może się uszkodzić. Może traci przewodność. Nie mam pojęcia. Ale jest to tanie jak barszcz
Opublikowano

Ponawiam pytanie, czy ktoś może mi podpowiedzieć albo pokazać za zdjęciu, rysunku , którego elementu dotyczy błąd:

190 Lambda probe heating downstream sensor 1

Czy chodzi o któryś z 2 czujników które są zaraz za silnikiem na kolektorze wydechowym czy o jakiś inny?