Skocz do zawartości

E46 330 Ci nie działa obrotomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, mam problem z tym autkiem mianowicie nie działa ekonomizer, obrotomierz i temperatura idzie na max, zrobiłem test zegarów, działa wszystko, obstawiam przerwany kabel ponieważ była deska ostatnio wyciągana. Wiem że napiszecie żeby zajrzeć do WD BMW, ale siedzę od 2 dni w schematach i nie mogę znaleźć który to schemat, potrzebował bym dokładnie skąd bierze sygnał do obrotomierza i przez co idzie do licznika. Jeżeli ktoś byłby w stanie pomóc proszę o podrzucenie takiego schematu zależy mi na czasie. Auto to bmw e46 2002 rok 330Ci (cabrio)
Opublikowano
  • Autor
Znajdzie się ktoś kto pomoże skąd bierze sygnał na obrotomierz?
Opublikowano
  • Autor
Czy w e46 3.0 sygnał na obrotomierz idzie z cewki czy z czujnika na koma a potem z kompa na który pin w liczniku?
Opublikowano
WDS od BMW w reke komputer silnika A6000 wtyczka numer X60004 . Jesli pytasz sie o takie bzdury jak u gory to wydaje mi sie ze nie znajdziesz tych kabli, przedewszystkim obrotomierz dla zegarow idzie po CAN.
Opublikowano
  • Autor
Znalazłem, zwarcie na żółto brązowym kablu stykał się z żółto czerwonym, Wds mi nie pomógł, wg mnie schematy sa mało czytelne
  • 3 lata później...
Opublikowano
czesc ja mam ten sam problem tylko w dieslu , słuchajcie jak dodam gazu to tak jakny sie chciał ruszyc a nie umie , ruszy sie na milimentr (tak jakby sie szarpie ) zrobiłem test zegarów wszystko dział oprócz niego , bezpieczniki wszystkie przejrzałem pokolei , szukałem tego kabla zółto brązowego czy czerwonego i tez nic ,rozbierałem te zegary i wskazówka chodzi luzno bez zadnych oporów ,nie wiem za co sie brac , co jeszcze moge zrobic ? gdzie on jest podpięty wogóle ? chyba ze zostaje mi kupic dodatkowe zegary ale wolałbym nie bo zas kilometry beda nie takie jak trzeba i zas bede musiał cofac licznik jak w golfie
Opublikowano
Weź zegary na podmianke i sprawdź. Jeśli na drugich zegarach będzie hulać znaczy że te pierwsze uszkodzone. A co do cofania, a właściwie,, korekty" licznika speców nie brakuje.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
masz racje to były zegary kupiłem i działa , a co do przebiegu to trafiłem rozni sie ze mam teraz 3tys wiecej niz na swoich ale nie ruszam tego