Skocz do zawartości

[E46] 328i M52B28TU, problem z 2 i 4 biegiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po swap'ie mam problem z 2 i 4 biegiem na postoju na zgaszonym silnik czuje ze bieg wskakuje na swoje miejsce. lecz gdy podczas jazdy chce z 1 biegu wrzucic na 2 jest tylko "harkanie" to samo z 4 biegiem. Po kilku jazdach z przyzwyczajenia wrzucilem 4 zapomniałem się i odziwo wbił sie i można było normalnie bez stresu jechać dwójka nadal jest nie żywa. Bardzo prosze o drobną rade co może być nie tak. Pozdrawiam Dawid
Opublikowano

Robiles swapa a wymieniles tez wbierak czy tylko skrzynia inna a wybierak oryginalny?

Sprawdzales skrzynie na dawcy? Wszystko chodzilo normalnie?

Moze problem taki jak z wypadajacymi biegami - piny skrzyni. Poszukaj na forum.

Opublikowano
Wybieraki były wymieniane owszem, wszystko niby chodzi świetnie tylko nie wchodzi 2 bieg o.o Nie miałem okazji sprawdzić jak chodziła u dawcy bo silnik dostałem na palecie. Możliwe ze wybieraki są nie od tego silnika i po prostu nie wybierają dobrze biegu ?? Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
Podwójny post, przez przeglądarkę... Proszę o usunięcie Pozdrawiam i przepraszam Edytowane przez dawcios13
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Qrdee, oby to nie było to samo :))) nie chciałbym wkładać nowej skrzyni. 4 bieg wchodzi tylko muszę go przytrzymać ręką bo wyskakuje o.- jutro rano jadę na kanał sprawdzić poziom oleju w skrzyni i jak pracują wybieraki może ten który mam jest nie od tego silnika i to sprawia różnicę ??:) Pozdrawiam i dziękuje za odp
Opublikowano
Kiedyś w Mitsubishi Galancie jak mi poszło łożysko na skrzyni biegów, to narobiło uszkodzeń na "zębatkach" skrzyni (na jednej) i 4 mi wchodzila i moglem na niej jechac ale gdy tylko wcisnąłem gaz to wyskakiwała wiec musialem ja trzymać ręką, po rozbiorze skrzyni okazało sie ze brakowalo kilkunastu ząbków na zebatce i to bylo przyczyna.
Opublikowano
Hej, witam :) dzis dolalem oleju jak sie okazalo skrzynia byla prawie pusta... hmm skrzynia teraz nie huczy ale co do 2 i 4 biegu bez zmian.... pozdrawiam