Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktoś mi zamknął temat viewtopic.php?f=68&t=209556 mimo iż niezakończyłem jeszcze.. no cóż.

Koledzy podpiąłem tak jak napisał mi kolega Adam12345 ale nie było żadnej reakcji, więc sie wkurzyłem i dobrałem sie do dmuchawy, odpiąłem wtyczke podpiąłem kable + - do akumulatora i ruszyła bez problemu ale na 6 sekund :( ruszyła full obrotami i zaczeła zwalniać i stanęła i nie ruszyła jak znowu dotknołem ją kablami :( Może ją wyjąć i przeczyścić ? Ja ju zniewiem może ktoś podsunie jakis pomysł ? albo jak ją wyjąć z tamtą bo niemam o tym pojęcia oto jej foto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8806412530f827c5.html bede wdzięczny za odpowiedzi. pozdrawiam

Opublikowano
ahhh i jeszcze pytanko a żeby sprawdzić czy z orginalnych kabli idzie prąd do dmuchawy to do drugiej czesci wtyczki jak podepne jakąś lampke to powinna zaświecić ?
Opublikowano

Uszkodzony silnik dmuchawy może szczotki, komutator łożyska zatarte itd. Jak podłączysz na krótko powinna chodzić cały czas na maxa . Dla pewności podłącz żarówkę (miernik) do wtyczki wentylatora jak jest napięcie to masz odpowiedź .

Spróbuj wyczyścić wtyczkę przy wentylatorze.

Opublikowano (edytowane)
wymiana szczotek wystarczy to wydaje mi sie najtansze rozwiazanie pod warunkiem ze dochodzi do nich prad wyciagnac ja to trzeba odkrecic cala rynneja bym kupil inna na allegro tego jest od groma Edytowane przez jedynakk
jedynakk
Opublikowano
Wybrałem jednak rozwiązanie wymiana na inną, niestety koszt nowej tutaj to hah 60euro ale na złomie za wymontowaną zapłaciłem 15, i śmiga aż miło :) dziekuje Wam za pomoc i pozdrawiam