Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie...mam peknieta głowice czy da rade ją pospawać czy lepiej kupić używana? Jeśli tak to jaki koszt takiej imprezy-spawania. Używke mogę mieć za 500 zl. I nie wiem teraz co robic... Prosze o szybką odpowiedz bo czeka mnie kolejny tydzien bez samochodu... dobrze ze chociaz UAZ jest jeszcze :)
Opublikowano

kup uzywke ale sprawdzona, z doswiadczenia wiem ze spawanie dlugiej glowicy silnika m30 jest nieoplacalne bo i tak peknie.

Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
popieram kolege -- spawac nie! szkoda kasy ,pieniedzy i czasu, :cool2:

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano
Wiec kupie uzywana. Regeneracja bedzie bardziej kosztowna i to nie bedzie to samo....w jednym warsztacie powiedzieli nawet ze do BMW nie spawaja bo pozniej i tak bedzie znowu to samo.
Opublikowano

moondek piszesz:

w jednym warsztacie powiedzieli nawet ze do BMW nie spawaja bo pozniej i tak bedzie znowu to samo.

tylko, ze to nie dlatego, że akrat do BMW, ale generalnie róznego radzaju spawania bloków, głowic itp. to polska specjalność, a później na sprzedaż. Nie ponosi winy producent, arzadko tez mechanik, który spawał tylko wczesniejsza eksploatacja samochodu i fakt, że w trakcie spawania powstaja olbrzymie naprężenia w strukturze metau, ktore powodują osłabienie innych miejsc w głowicy gdzie wcześniej już wystąpiły mikropęknięcia niewidoczne dla oka, ktore podczas dalswzej eksploatacji powodują ponownąusterkę...hm..ufff..jak wspomniałem na początku to nie dlatego, że BMW ale generalnie w we wszystkich pojazdach takie naprawianie na dłuzszą mete nie jest zabiegiem w pełni eliminujacym usterke i nie dajacym gwarancji na jej ponowne nie wystapienie.

Najlepiej wiec zrobisz jeśli kupisz własnie nową (tzn., uzywaną) w dobrym stanie

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety popieram... załatw dobrą używkę. Jak już będziesz miał ją, to wymień uszczelniacze i sprawdź szczelność i płaszczyznę - może to zaoszczędzić mnóstwo czasu, a kosztuje relatywnie niewiele.
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety popieram... załatw dobrą używkę. Jak już będziesz miał ją, to wymień uszczelniacze i sprawdź szczelność i płaszczyznę - może to zaoszczędzić mnóstwo czasu, a kosztuje relatywnie niewiele.
Kai