Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. W temacie BMW też jestem zielony stąd moje pytania mogą się wydać dla Was dziecinnie proste :). Mam dwa pytanka odnośnie E91 :

1) Czy pilot na akumulator, który się nie ładuje podczas jazdy jest już spisany na straty i trzeba go wymienić na nowy ( jeśli tak, to może wiecie gdzie poza ASO można coś takiego kupić żeby nie wywalić tysiaka na to :/ , jestem z Poznania ), czy istnieje możliwość naprawy/zakodowania pilota tak, aby zaczął znów działać?

2)Nie grzeje mi gniazdo do zapalniczki oraz drugie takie do ładowania np. telefonu, które jest schowane w podłokietniku. W tym od zapalniczki niby światełko się wokół wtyku świeci ale nic nie grzeje, tak jakby nie było w ogóle tam prądu. W drugim nic się nie ładuje. Czy przyczyną są bezpieczniki ( jak tak, to gdzie one się znajdują, jak je wymienić - mówiłem, że jestem zielony w temacie ;)), a jak nie one co to może być?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

pozdr

Opublikowano

Można kupić i na allegro (http://allegro.pl/bmw-serii-3-e90-91-92-93-pilot-kluczyk-smartkey-i3017170403.html) ale ja nie wiem skąd Ci goście biorą te kluczyki i jakie jest pochodzenie tego sprzętu. Moim zdaniem jak chcesz mieć pewny nowy kluczyk to dla bezpieczeństwa samochodu kupiłbym w ASO, choć to droga zabawa, tak jak piszesz ok tysiąca PLN.

Lokalizację bezpieczników masz opisaną choćby w instrukcji od auta! :mad2:

Bezpieczniki masz w schowku - gniazdo zapalniczki pewnie nie dziala Ci przez przepalony bezpiecznik nr 30. Zobacz tu:

viewtopic.php?f=70&t=123243

oraz tu:

http://www.e90post.com/forums/showpost.php?p=6569550&postcount=14

Generalnie :search:

Opis bezpieczników masz razem z bezpiecznikami na takiej karteczce ktora jest tam w środku.

Opublikowano

Kluczyki występują w dwóch wersjach:

- zwykły - ładowany po włożeniu w gniazdo

- z dostępem komfortowym - nie ładowany w stacyjce, w ASO bateria z wymianą kosztuje 25zł

Po wyglądzie ich nie odróżnisz. Ta druga wersja umożliwia otwarcie samochodu, oraz uruchomienie silnika bez wyjmowania go z kieszeni.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki za pomoc, bezpiecznik wymieniony i gniazdo zapalniczki działa bez zarzutu. Co do kluczyka to niestety mam wersję z akumulatorkiem, znalazłem warsztat w którym dorabiają/naprawiają/wymieniają takie piloty i akumulatorki. W poniedziałek tam pójdę, dziś nie było gościa od elektroniki ale inny typ powiedział że robili już te piloty. Napisze jak to zrobię.pozdr
Opublikowano
Problem jednak nie tkwi w pilocie a coś jest z elektroniką w aucie. Czy to też mogą być bezpieczniki czy coś innego? Jutro mam pojechać na diagnostykę ale może coś mi pomożecie w tym temacie. Klucz w cenie 120 zł + smart key 400 zł jakby kogoś interesowało.