Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie doszukałem się odpowiedzi na moje pytanie odnośnie osłony pod skrzynie biegów do swojego e39 rok 2001 525benzyna kombi skrzynia manualna. Czy osłona pod skrzynie manualną jest taka sama co pod skrzynie automatyczną? Posiadam manualną jednak nic nie mogłem na ten temat znaleźć. Dzwoniłem do BMW to nie za bardzo chcieli odpowiedzieć tylko dowiedziałem się o cenie 580zł. Zamienniki na allegro kosztują po 80zł ponoć to materiał abs+pcv ma to jaki kolwiek sens? Prosił bym o pomoc dzięki :)

tak to wygląda?

http://propter.es24.pl/opis/2024452/oslona-skrzyni-biegow-bmw-5-e39-pod-skrzynie.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja na Twoim miejscu nie kupował bym zamiennika. Jako przykład podam swój zakup zamiennika nadkola z mocowaniem czujki temperatury-po prostu mocowania na czujkę tam nie ma i nadkole nie jest spasowane tak jak oryginał(otwory na mocowania są w trochę innych miejscach).

Kup lepiej używkę za 100-200zł i na pewno będzie pasowała.

Opublikowano
Co prawda nikt tutaj nie mógł mi pomóc,ale się dowiedziałem.. może ktoś z tego skorzysta. Obudowa do manual i automatu jest taka sama. Zamiennik odpada bo to syf
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam zamienniki osłon pod zderzakiem, i wcale nie są takie złe.

Fakt, trochę gorsze spasowanie, ale przetrwały kilka spotkań z krawężnikami i mają się dobrze.

A poprzedni oryginał niestety ale przy kontakcie z krawężnikiem posypał się w mak.

Do tego zamienniki są śmiesznie tanie.