Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, coś się stało złego z moja E60, tzn jest po wymianie koła pasowego i paska klinowego, bo tak waliło, że to głowa mała. Po wymianie koła pasowego prawie wszystko ustało, ale jednak coś jeszcze nie tak było z paskiem także został skrócony. Jednak te drżenie nie ustało. Mam automat, i jak wrzucam N to tego nie ma.. Do tego te drżenie występuje jak jest zimnym, najlepiej zaobserwować to po przestanej nocy. Z góry dzięki za pomoc!
Opublikowano

Nie ma to nic wspólnego z tym co zrobiłeś, ale sprawdziłbym sterownik świec, przypadki lubią chodzić parami:cry:. U mnie jak padł, także były odczuwalne drgania.:twisted:

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam automat, i jak wrzucam N to tego nie ma.
sprawdziłbym sterownik świec

:duh:

Zerknij na poduszkę pod skrzynią, i silnikiem.

Zerknięcie raczej nic nie da bo są zabudowane i nic nie widać, ja profilaktycznie wymieniłem u siebie poduszki silnika przy przebiegu 200 tys. km. i nie czuje zbytnio różnicy.

Opublikowano
Jakieś błędy w Inpie? Jakie korekty na wtryskiwaczach? Przede wszystkim sprawdź na kompie a potem będziemy myśleć.
Opublikowano
Vilden - podobnie u mnie. Wymienieni koło pasowe, bo denerwowaly mnie drgania i efekt napięcia samochodu stojąc na hamulcu na "D". Efekt zminimalizować sie, ale postanowiłem wymienić dodatkowo poduszki pod silnikiem i skrzynia. Efekt ? Cisza i spokój w samochodzie ;)
Why so serious... ?