Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem i dylemat. Kilka miesięcy temu wymieniałem pompę paliwową tą przelewową w zbiorniku. Koszt tej pompy bodajże wyniósł mnie wtedy z 200 zł ( więcej było nerwów i bluzgania niż warta ta pompa ) No i znowu mam to samo , jeszcze rezerwa się nie zaświeci a już jest koniec paliwa i bbbbrrrrruuuu stoje ;) nie odpalę dopóki paliwa jej nie doleje ( rozszczelniła się czy co ? ) w każdym bądź razie była to pompa Made in China. No ale muszę to jak najszybciej wymienić no i mam dylemat . Panowie proponujecie Nową z Allegrosz do 200 zł czy używkę oryginał. Przyznam się szczerze że kupiłbym z chęcią oryginał nówkę z ASO ale cena mnie po prostu w tym przypadku lekko odstrasza bo to wydatek o ile się nie mylę prawie 1000 zł. A może mam jakiś syf w paliwie ? Nie wiem i chciałbym abyście coś doradzili.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

i jak kolego rozwiązałeś problem ? pytam bo dzis mnie spotkało to samo. Na bank w prawym mam jakieś błoto, moze mam to przez to. jutro dam do czyszczenia. lewy czysty, otworzyłem od góry i wyglada ok. dolałem paliwa do pełna, nie chciał sie od razu odpowietrzyc ale w koncu poszło i nabił cisnienie.

Wymieniałes w koncu pompke ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, pompki w baku przyprawiły mnie prawie o zawał... W ciągu jednego miesiąca umarły mi 4 pompki (jedna, która była i 3 nowe w tym jedna progowa). Pompki padały najczęściej ma autostradzie na lewym pasie... Zaczynałem od zamiennika, potem oryginał a i tak padały. Okazało się, że w baku było coś co przypominało smołę, oczywiście bak wypłukałem. Gdy padła jeszcze pompka progowa, z ostrożności sprawdziliśmy tą w baku, sitko już było lekko zalepione. Zalecenia: przestałem tankować na pewnej okolicznej stacji i problemy ustały.

Pozdrawiam