Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duży dylemat przed kupnem auta.

Mam na oku trzy beemki. Różnią się poszczególnymi elementami wyposażenia, a w szczególności systemem audio

Jak oceniacie audio w e90?

Czy podstawowe wystarcza?

Interesuje mnie też, czy duża jest różnica między hi fi a hi fi professional :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano

W BMW masz w zasadzie 3 rodzaje nagłośnienia. Standard, HiFi oraz HiFi Professional. Jest jeszcze czwarty rodzaj - individual, ale to mało które auto ma.

Standardu w zasadzie nie ma co opisywać, bo to jedynie brzęczy a nie gra. HiFi ma więcej głośników i jest już wzmacniacz (słaby, bo słaby, ale jest), więc zaczyna to jakoś brzmieć i większości osób pewnie taki zestaw wystarczy. Dla bardziej wymagających polecałbym HiFi Professional - różnica jest spora. Tu jest mocniejszy wzmacniacz i jeszcze więcej głośników niż w zwykłym HiFi. Jeśli wybierałbym auto to szukałbym przynajmniej HiFi a dla bardziej wymagających HiFi Professional lub individual. Zawsze też można zamontować jakiś gotowy zestaw do E60/E90 typu:

http://allegro.pl/audiosystem-x200-bmw-plus-200w-genialny-do-bmw-i3018875098.html

http://allegro.pl/gladen-one-200-bmw-do-e60-e90-3-way-montaz-wroclaw-i2998188137.html

Opublikowano
Jest jakaś różnica w brzmieniu pomiędzy radiem professional a business?
Opublikowano

Wszystko zależy czego oczekujesz, jaką muzykę słuchasz oraz jak głośno....

Jeżeli się zdecydujesz na fabryczny zestaw audio BMW to z wszystkich które wymieniłeś bierz Hifi-Pro, jeżeli chcesz taniej kupić - weź zwykłego professionala z Navi i rozbuduj go o dobrą muzykę.. Opcji jest wiele..

Jak będziesz potrzebować pomocy - śmiało pisz, mam duże doświadczenie z poprawianiem brzmienia w BMW...

Matias