Skocz do zawartości

Co do wymiany po 250 tys km w E46 320D 150KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak, bo w benzynowych BMW nic sie nie zuzywa w zawieszeniu.

Nie padaja sondy lambda, swiece, cewki, pierscienie w 330i, dwumasy, sprzegla, przeplywki, odmy, alternatory, rozruszniki, dyferencjaly w wersjach X.

Wychodzi, ze ta benzyne to kupic mozna w ciemno, im tansza, tym lepsza! :cool2:

Przez pięć lat użytkowania swojej wymieniłem ogranicznik w drzwiach i osłonę przegubu.

Warunek jeden. Nie kupujesz wypasu tylko bida wersję z niskim przebiegiem...co też uczyniłem.

Tak, nie robiles alternatora niedawno? Bo pamietam temat.

Ja sie przyznaje, ze w swoim 318d wymienilem wtryski z mojego widzi mi sie, turbine bo mnie nacial handlarz (ale oddal kase) a poza tym to jak wszyscy - hamulce, zawieszenie powoli robie. Nie wiem o co tyle gadania.

PS: To nie jest najnowoczesniejszy diesel i z dobrych zrodel mam przyklady, ze potrafi 500tys z palcem w tylku zrobic. Kolega od 330xi gdzies pisal, ze auto glownie w garazu stoi, a w garazu to moze nawet M3 stac bo za wiele paliwa stojac nie spali a i zuzycie czesci znikome.

Opublikowano

Nie padaja sondy lambda, swiece, cewki, pierscienie w 330i, dwumasy, sprzegla, przeplywki, odmy, alternatory, rozruszniki, dyferencjaly w wersjach X.

Przez pięć lat użytkowania swojej wymieniłem ogranicznik w drzwiach i osłonę przegubu.

Warunek jeden. Nie kupujesz wypasu tylko bida wersję z niskim przebiegiem...co też uczyniłem.

Tak, nie robiles alternatora niedawno? Bo pamietam temat.

Ja sie przyznaje, ze w swoim 318d wymienilem wtryski z mojego widzi mi sie, turbine bo mnie nacial handlarz (ale oddal kase) a poza tym to jak wszyscy - hamulce, zawieszenie powoli robie. Nie wiem o co tyle gadania.

PS: To nie jest najnowoczesniejszy diesel i z dobrych zrodel mam przyklady, ze potrafi 500tys z palcem w tylku zrobic. Kolega od 330xi gdzies pisal, ze auto glownie w garazu stoi, a w garazu to moze nawet M3 stac bo za wiele paliwa stojac nie spali a i zuzycie czesci znikome.

zent robił nie ja.

Opublikowano

Ile zrobiłeś kilometrów przez te 5 lat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od siebie dodam ze 250 tkm dla dzisiejszego diesla to juz kosmos,to nie sa te stare wolnossace diesle bez doladowania ktore wyrobily reputacje duzych przebiegow.

Pozdrawiam

to jak wyjaśnisz te handlarskie perełki co z 400/500tkm porobione sa na <200tkm i dalej w miarę jeżdżą?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Ile zrobiłeś kilometrów przez te 5 lat?

40 tys

Opublikowano
No a dieslami tyle ludzie robią w rok. Policz jaka jest wtedy oszczednosc paliwa na trasie i Ci wyjdzie, ze na takie drobne naprawy zaoszczedzisz z niezla gorka.
Opublikowano
No a dieslami tyle ludzie robią w rok. Policz jaka jest wtedy oszczednosc paliwa na trasie i Ci wyjdzie, ze na takie drobne naprawy zaoszczedzisz z niezla gorka.

Zgadza się. Ja dokładnie wiem ile robię kilometrów (do dłuższych tras mam diesla) i wiem na co sie porywałem. Niestety na forum sa ludzie którzy robią 5-10 tys rocznie dieslem i tego to ja już pojąc nie mogę.