Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje odpowiedzi na moją awarie bmw jak tylko zaczęła się plusowa pogoda i roztopy z moją BM e36 dzieje się coś bardzo dziwnego strasznie się dławi itp dodam że na zimnym silniku chodzi jak malina po odłączeniu sondy lambda i przepławki problem się pogorszył dodaje filmik jak to chodzi oczywiście z podłączoną sondą i przepławką >>

liczę na pomoc ze strony forum

Opublikowano
sprawdź czy kostka elektryczna sondy jest ok, mogła zawilgnąć, dodatkowo sprawdź przewody odmy i filtr odmy, ogólnie szczelność dolotu, jak będzie ok to diagnostyka komp a na czym jeździsz?
Opublikowano (edytowane)
jak sie dlawi i szarpie do wymiany przeplywka i dodlbym sonde u siebie to wymienilem i mam spokuj w srodkupada potencjometr mozna go naprawic lakierem przewodzacym koszt lakieru okolo 22zl ja tego jeszcze nie prubowalem Edytowane przez jedynakk
jedynakk
Opublikowano
miałem to samo tyle że ja mam jeszcze gaz ale na obu paliwach te same obiawy wymieniłem przepływke jak ręka odioł najlepiej zrobisz jak byś znalazł jakąś na podmiane i bedziesz wiedział w 100% wtedy :D