Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja 535 , pojawil sie olej w wodzie , i z wydechu wydaje mi sie ze daje za duzo pary , poprzedni wlasciciel powiedzial ze zmienial uszczelke pod glowica . Autko sie nie przegrzewa , jedyne co to martwi mnie ten olej w wodzie , na zimnym silniku zdaza sie ze dostaje misfire. czy moje podejrzenia co do peknietej glowicy moga sie sprawdzic ?
Opublikowano

Auto jak się nie przegrzewa to zacznie, uszczelką na bank a skoro gościu wymienił i sprzedał to znaczy że :

a)źle została zrobiona uszczelka

b)auto było przegrzane i pękła głowica lub blok niestety...

Opublikowano

Ja bym się tak nie martwił jeśli nic złego z temp i ciśnieniem w układzie się nie dzieje.

By po pękniętej uszczelce dobrze wypłukać olej trzeba naprawdę sporo razy spuszczać wodę z układu i np po czwartym razie zalać dopiero płynem. Jak CIę to bardzo martwi to zrób test na obecność CO2 w układzie. Koszt to ok 30zł więc grosze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja bym się tak nie martwił jeśli nic złego z temp i ciśnieniem w układzie się nie dzieje.

By po pękniętej uszczelce dobrze wypłukać olej trzeba naprawdę sporo razy spuszczać wodę z układu i np po czwartym razie zalać dopiero płynem. Jak CIę to bardzo martwi to zrób test na obecność CO2 w układzie. Koszt to ok 30zł więc grosze

Jeśli w wodzie jest olej to i tak będzie rozpuszczał uszczelke.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Olej rozpuści uszczelkę? Ona jest metalowa nie wiem z jakiego dokładnie tworzywa. Raczej ona może się wypalić.

Ale tak czy inaczej trzeba przepłukać układ jeśli istnieje takie ryzyko chociaż pierwsze słyszę. Ale autor tematu jest chyba już nie zainteresowany