Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i witam ponownie!

Po codziennym przeglądaniu dramatycznych aukcji i obejrzeniu kilku budzących wątpliwości egzemplarzy zaczynam spuszczać z tonu (miało być mocne i konkretnie wyposażone e39, później mocne i konkretnie wyposażone e46, a teraz zaczyna mi już chodzić o coś, co nie będzie ulepem malowanym z każdej możliwej strony).

Powiem wprost - po przeanalizowaniu różnych scenariuszy najchętniej wydałbym na auto po 2000 roku do 21 - 22 tysięcy, ale zaczynam wątpić, czy w Polszy da się coś sensownego wyciągnąć w tej kwocie. Tym bardziej, że porównywanie polskich cen z niemieckim i szwajcarskim autoscoutem pozbawia wszelkich złudzeń.

No ale do rzeczy.

Od jakiegoś czasu na alledrogo wisi taka 5er z Warszawy:

http://allegro.pl/bmw-e39-523-alpina-zadbana-gaz-koniecznie-zobacz-i2977329663.html

Rozkodowany VIN z aukcji:

VIN:

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBADD310X0BU25409

Kod typu DD31

Typ 523I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52

Pojemność skokowa 2.50

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor MONTREALBLAU METALLIC (297)

Tapicerka STOFF FLOCK STREIFEN/GRAU (D3TT)

Data prod. 1997-01-13

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S629A CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

S260A SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

Information

S464A SKIBAG Worek na narty

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S665A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business RDS

Na szybko wyśledziłem auto i jego właściciel to niejaki Tymin z forum na "s" (nie chodzi mi tu o sport, ale nie do końca wiem, jak to z regulaminem w tych kwestiach), ale nie mam tam podglądu bo postów za mało.

Obiecałem sobie kiedyś, że nie kupię auta "forumowego", ale ten egzemplarz zaczyna do mnie przemawiać. Tym bardziej, że ktoś tutaj na bank auto zna. Wisi już chwilę, ale jako laik obstawiam kwestię z lekka zaporowej ceny za dość leciwą e39 z raczej lichym wyposażeniem. A może się mylę i ktoś wyprowadzi mnie z błędu?

Wygląda na mocno zadbaną, a do tego wymienione naprawy, rzekomy stan techniczny auta itd wydają się być atutami. Jeśli to rzeczywiście bezwypadek (choć coś mi nie gra z tylną klapą) to może warto dopłacić? Jako szukający pierwszego BMW nie mam odniesienia.

Zależy mi na skórze, ale widzę, że taka tapicerka do e39 to raczej groszowe sprawy, więc da się przykombinować.

Co szanowne grono myśli? Czy obiektywnie warto się tym interesować?

Opublikowano
Właściciel ww auta zarejestrowany jest również na http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?t=37598

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589