Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio podłączyłem Becie pod kompa. Inpą pokasowałem sobie wszystkie błędy (aby zobaczyć który błąd zostanie;)).

I teraz mam problem z kompresorem od zawieszenia pneumatycznego. Mianowicie cały czas chodzi :( Nawet na postoju, co rozładowało mi aku :/

Wcześniej wszystko było ok z jednym małym mankamentem, świeci mi cały czas kontrolka od zawieszenia. Mechanik powiedział mi, że jest walnięty prawy czujnik zawieszenia i dlatego kontrolka świeci, ale żeby się tym bardzo nie przejmować bo działa lewy czujnik i od niego będą sczytywane informacje... Co teraz zrobić?:| Jak naprawić ten błąd?? Inpą jakoś się da?? :( Proszę Was o pomoc bo aktualnie jestem bez auta a potrzebuje je do jazdy do pracy...

Opublikowano
Moglo cos przymarznac przy czujniku i komp mysli ze siedzi za nisko. Jak ciagle pracuje, to czy unosi sie caly czas tyl do gory? Jesli nie to moze masz gdzies nieszczelnosc i pompuje ale nie moze wyrownac poziomu? Kompresor pracuje caly czas czyli ile? 5 min, pol godziny? Moze sie cos zwarlo, posprawdzaj wiazki. Nie radze jezdzic tak na dluzsza mete, bo jak siadzie drugi czujnik, to auto siadzie jak prawdziwy german :)
Opublikowano
Ile pracuje.... ostatnio jakieś 15min. chodziło nonstop i się wyłączył. A jak wróciłem do auta po jakiś 8 godzinach, otwarłem wsiadłem to dalej chodził kompresor :| I teraz nie wiem czy on cały czas chodził czy włączał się co jakiś czas..... A poziom trzymał normalny nic się nie zmieniał.... Czyli taki jaki był i jaki powinien być :(
Opublikowano
Prawdopodobnie zamarzła woda w wężyku (układ zawilgocony)- komputer włancza kompresor ale że nie uzupełnia powietza w poduszkach chodzi długo i przy każdej okazji się włancza. jak masz możliwość wstaw go ciepła i będziesz wiedział .
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.