Skocz do zawartości

320d FL Sedan Problem z szybami (samodomyk)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z domykaniem i otwieraniem szyb z kluczyka 320d fl sedan.

Zauważyłem dziś dość dziwny problem, z kluczyka domykanie szyb działa bez problemu, natomiast jak szyby są zamknięte mogę z kluczyka otworzyć tylko szybę od strony pasażera.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przytrzymujesz przycisk otwierania na kluczyku i szyby idą w dół. Dostępne w każdym e46.

Co do problemu autora, to pewnie zakodowane, żeby tylko szyba kierowcy się otwierała. Chyba, że wcześniej miałeś inaczej.

Opublikowano

Wygląda to tak, wcześniej nie zwracałem uwagi na ten "dodatek do samochodu". Wiedziałem że działa domykanie szyb bo po zakupie czasem używałem tej opcji. Dziś sie bawiłem trochę pilotem w pobliżu auta i zauważyłem że domykanie działa idealnie i obydwie szyby idą równomiernie do góry, natomiast opuszcza sie tylko szyba od strony pasażera.

Co do tego wciśnięcia guzika na konsoli to szczerze nie wiem, jakoś nie zwracałem na to uwagi. A jaki to może mieć wpływ na działanie tego?

Opublikowano

może mieć wpływ więc sprawdź i daj znać(chyba że nie masz aktywowanej funkcji otwierania po wciśnięciu raz przycisku na konsoli).

Co do problemu autora, to pewnie zakodowane, żeby tylko szyba kierowcy się otwierała

kolego nie wiem czy jest taka możliwość aby tylko jedna szyba się opuszczała.Na pewno można że bez dwóch tylnych

Opublikowano
u mnie najpierw idą 2 tylne do góry, jak są tak z 10 cm zamknięte to wtedy dołączają się przednie, z przodu nie zamykają się z taką sama szybkościa, jedna wiem że idzie troche szybciej, teraz nie pamiętam która, bo już dawno tego nie używałem. troche niedopracowane to domykanie szyb, powinno samo domykać szyby a nie żeby stać koło auta trzymać wciśnięty przycisk cały czas i czekać aż się zamknie. powinno samo domykać np po 2 sekundowym przytrzymaniu.
Opublikowano
no mieliście racje że jak nacisne otwieranie z pilota to okna sie otworzą,ale u mnie ten bajer zadziałał tylko raz później szyby nie chciały sie otworzyć,czy tka mam być ?
Opublikowano
I chyba sprawcą otwierania tylko jednej szyby był mróz, bo dziś Benia stała w garażu i szyby otwierały sie i zamykały niemal identycznie.
Opublikowano
witam u mnie jest znowu tak że tylko opuszczają się z kluczyka a zasunąć trzeba już w kabinie przyciskami dlaczego??
Opublikowano
no mieliście racje że jak nacisne otwieranie z pilota to okna sie otworzą,ale u mnie ten bajer zadziałał tylko raz później szyby nie chciały sie otworzyć,czy tka mam być ?

czasami jest problem z modułem komfortu i wtedy szyby raz działają z pilota a raz nie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/