Skocz do zawartości

e87 wymiana foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Czyli kupiłeś sobie Eko skórę jak fotel kierowcy siedzisko nie pęka?
  • Odpowiedzi 267
  • Wyświetleń 53,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak trafi sie pelna skora po-lift to biore, a to sprzedam. Co do fotela to wszystko OK, ale wiem, ze to eko-skora :duh: i widzialem juz rozne kondycje :shock: Troche wstyd, ze BMW takie cos robi.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
  • Autor
szukaj szukaj ;) tez cos tam sobie pogrzebie... w niedługim czasie... ale w silniku..
Opublikowano
1 kwietnia dopiero bedzie bo komus chyba na mozg przygrzało styczniowe słonce

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

Panowie mam aktualnie zwykłe fotele z podgrzewaniem. Mam do kupienia m-pakiet materiałowy z regulowanymi lędzwiami jednak bez podgrzewania.

Czy jest możliwość przełożyć maty grzejące z foteli zwykłych do m pakiet?

Pozdrawiam

Kulas.

Opublikowano
  • Autor
nie pasuja.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Kotlet znow cieply :mrgreen: . Musze zrobic dodatkowa wiazke kabli do podlaczenia pompowania czy tylko wkladam fotel i zapinam kostke i juz dziala ? Jak sie domyslam to zwykle +12V i masa.

Pzdr.

Hej,

a w aucie do tej pory miałeś grzane fotele? Jeśli nie to raczej będziesz musiał dorobić wiązkę no i oczywiście listwę z przyciskami. Ale możesz sprawdzić, czy przypadkiem wiązki nie ma. Dosyć dokładnie to już opisałem:

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=164&t=189165#p1453059

Aha i z tego co pamiętam to nie jest to tylko +12V i masa. Pod fotelem powinieneś mieć moduł do grzania i z głównej wtyczki fotela powinna wychodzić dodatkowa wiązka do podłączenia tego modułu (jeśli dobrze pamiętam to 3 piny - właśnie +12V i masa, plus jeszcze "sterowanie" grzania - bo są 3 stopnie grzania i jakoś trzeba tym sterować). Z samego modułu "wychodzą" już 2 oddzielne gniazda pod wtyczki (w każdej +12V i masa) bezpośrednio dla mat na siedzisku i na oparciu.

Porównaj sobie piny we wtyczce nowego fotela i w gnieździe wiązki auta (jak będą braki w ilości to pewnie czeka cię dorobienie tej wiązki grzania (powinno brakować 3 pinów - z czego 2 kabelki grube i jeden cieniutki).

Opublikowano

Nie ma szans coś pokombinować z tymi matami ? Niby na realoem mają inne numery ale kształt bardzo podobny.

Kulas.

Opublikowano
  • Autor
zmierz sobie dlugosci siedziska w sporcie i zwyklym. i poogladaj jak sa przeszywane i bedziesz widzial ze nie pasuje. I jak sie ni myle to jest klejone jak oderwiesz to bedzie boruta.
Opublikowano
  • Autor
Nie mam grzałki, ale dam radę :wink:

masz w swoich fotelach cokolwiek elektrycznego?? np ledzwie??

Opublikowano

hej, na allegro jest trochę skórzanych zestawów foteli do 3-drzwiowej e81, z czego niektóre są na 4 osoby. moje auto jest zarejestrowane (więc i ma homologację) na 5 osób - orientujecie się z jakich to są wersji fotele?

a propos - szukam skóry (ew. półskóry) do 1-ki 3d, jakby co, to proszę pisać :D

Opublikowano
Nie mam grzałki, ale dam radę :wink:

masz w swoich fotelach cokolwiek elektrycznego?? np ledzwie??

nic :D ,ale rzeczy niemożliwe robię od ręki, a cuda w dwa dni załatwiam.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
  • Autor
to podciagnij sobie zasilanie i pozniej rozprowadz... fotele doposaż jeszcze w pompowane ledzwie. latwo to ogarnąć wszystko :)
Opublikowano
zmierz sobie dlugosci siedziska w sporcie i zwyklym. i poogladaj jak sa przeszywane i bedziesz widzial ze nie pasuje. I jak sie ni myle to jest klejone jak oderwiesz to bedzie boruta.

Boruta... Dobra czaje, trzeba szukać innych.

Dzięki za info.

Kulas.

Opublikowano

nie przebiłam się wcześniej więc ponawiam pytanie - na alegro są głównie zestawy, w których kanapa tylna jest na 2 osoby (+ w środku coś jakby schowek) - jak tutaj:

http://allegro.pl/idealne-fotele-skora-bmw-e81-m-pakiet-sk290-i3863117905.html

co to za wersje? europejskie, angielskie, US? homologacja jest na 5 osób, więc patrząc legalistycznie chyba odpadają, prawda?

przy okazji, co sądzicie o tych fotelach? wiem, że brudne, boczek jeden pęknięty - dałoby się przełożyć same "wkłady" skórzane z boczków do moich starych?

http://allegro.pl/bmw-e81-e82-e87-3-drzwi-fotel-fotele-siedzenie-kpl-i3845977712.html

strasznie marnie ze skórzanymi fotelami do E81... przeglądnięte zakończone aukcje, to samo...

Opublikowano
pierwsze fotele ktore pokazales sa od wersji coupe - jesli sie myle prosze poprawcie mnie :)

lukolo, po czym to widzisz? sprzedawca twierdzi, że z 3-drzwiowej nie coupe, ale to "gruby" handlarz więc na dwoje babka wróżyła z jego wiedzą :roll:

Opublikowano
chyba sie jednak mylilem ... patrzylem na oferty coupe oraz 3 drzwiowych wersji i w coupe jest taka kanapa tylnia i w niektorych 3drzwiowych wersjach ... takze nie wiem jak sie na to zapatrywac :) :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
chyba sie jednak mylilem ... patrzylem na oferty coupe oraz 3 drzwiowych wersji i w coupe jest taka kanapa tylnia i w niektorych 3drzwiowych wersjach ... takze nie wiem jak sie na to zapatrywac :) :mrgreen:

hmm, czyli w 3-drzwiowych są różne modele kanapy?

druga sprawa - czy dużym problemem jest wymiana samych wkładów z tkaniny na skórę w tylnych boczkach? powyżej wklejony zestaw ma połamane tylne boczki właśnie a moje są jak nowe.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W temacie było dużo, ale jeżeli pozwolicie to prosiłabym o potwierdzenie mojego toku myślenia:

Chcę przełożyć fotele m-pakiet lub standardowe do 1-ki 3-drzwiowej (E81).

Mam: fotele standard bez elektryki i podgrzewania

Chcę mieć: fotele skórzane bez elektryki ale z podgrzewaniem.

Co potrzebuję?

- fotele, oczywiście. muszą być działające, to jasne. co do poduszek powietrznych - mam wierzyć na słowo, że są czy da się to jakoś sprawdzić? co z matami w siedzeniach - powinny być grzewcze, dodatkowo czujniki zajętego siedzenia? powinno to być w komplecie?

- aby działało podgrzewanie muszę zmienić panel panel - potrzebuję prosty, bo start-stop + podgrzewanie i wsio. na allegro jest kilka do 3-ki E90 w rozsądnej cenie - przypasują?

- wiązki - co to znaczy? mogę prosić o jakieś numery części?

- kodowanie - będzie potrzebne czy po prostu plug&play?

czy potrzebuję coś jeszcze??

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

masz podgrzewanie w swoich???

sportowe wszystkie maja chyba troche elektryki....

ledzwie nie sa wszedzie ale boczki pompowane ma kazdy sport jak sie nie myle...

jesli masz podgrzewanie w swoich to pikus

jesli nie to juz grubszy temat...

Opublikowano

niet. nie mam podgrzewania ani innej elektryki. stąd właśnie wstepna lista rzeczy do dokupienia / dorobienia.

konkretnie myślę o tych: http://allegro.pl/idealne-fotele-skora-bmw-e81-m-pakiet-sk290-i3951591654.html mają 1 przełącznik z boku - sprzedawca nie wie do czego służy. reszta w manualu.

Opublikowano
  • Autor

uwazaj na tego sprzedawce..... mnie chcial oszukac.... ale sie nie dalem..

wysyla takie zdjecia na ktorych nie widac uczkodzen....

pozniej okazuje sie ze gdzies jest przeciete przetarte a nie bylo widac na zdjeciach...

ten przycisk to wlasnie pompowane boki... sterowane elektrycznie

fotele maja maty grzewcze??

jesli fotele sa z anglika trzeba przelozyc mate obecnosci lub zamienic miejscami siedziska...

potrzebujesz sterownik plus okablowanie + inna obudowe deski rozdzilczej + panel sterujący..

trzeba bedzie dosc sporo powyciagac i pokombinowac z podpinaniem zeby to bylo tak jak ma byc seryjnie....

Opublikowano
  • Autor
zobacz jak mocno przetarty jet boczek od wsiadania....