Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Niedawno kupiłem e39 520 z 1996r. wszystko ładnie pięknie działa, ale jestem bardzo ciekawy i zaczołem sobie troche w niej grzebać. I sie doszukałem takiego czegoś za panelem climatronika.

http://pics.tinypic.pl/i/00238/926r1y4suy3o_t.jpg

http://files.tinypic.pl/i/00238/6e7fmkefk9qj_t.jpg

Czy mogłby mi koś powiedzieć co poprzedni właściciel tu zrobił bo to chyba nie powinno tak być. I jeszcz etakie małe pytanie: czy opłaca sie i czy jest wogóle możliwość wstawić licznik po lifcie i radio business cd do mojej "5".

Opublikowano
Nie jestem elektrykiem i nie wiem co to za element elektryczny (rezystor to chyba nie jest?), ale oprócz tego widze dołożony zakręcony bezpiecznik w taśmie izolacyjnej i ta czarna wtyczka też coś przewód przerobiony. A wszystko działa jak trzeba?
Opublikowano
Od kiedy go użytkuje to chyba wszystko chodzi normalnie, ale nie jestem pewny jednej rzeczy, a mianowicie nie działa przycisk REST i nie wiem dlaczego.
Opublikowano
Przycisk REST działa jak silnik jest rozgrzany, lecz wyłączony. Na uruchomionym silniku nigdy Ci nie zadziała. Mi się zdaje, że ktoś przerabiał wtyczkę do radia bo chyba były różne w e39 choć mogę się mylić.
Opublikowano
Po rozebraniu panelu climatronika stwierdziłem że nie ma w nim tej blszki co zwiera ścieżki od przycisku REST dlatego nie działał. A moze ktoś specjalnie je wyciągnoł... Jutro sprawdze najwyżej popale bezpieczniki :twisted:
Opublikowano (edytowane)
podejrzewam że u ciebie panel klimatronika ćos szwankuje i ktos cos przerabiał Edytowane przez gyver7
Opublikowano

Na 1 zdjęciu na płycie ktos wlutował jakąś diodę prostownicza ale po co???? A na zdjęciu nr 2, z tego co widze to z wtyczki która wchodzi w panel (z trzema kablami) wypięty jest przewód z plusem i przewód z minusem czyli zasilanie. A ten dodatkowy bezpiecznik to podejrzewam jest na zabezpieczeniu na plusie dochodzącym do klimatronika ale tez nie wiem po co???????????

ja bym zmontował wszystko jak było w oryginale i kupił inny panel klimatronika bo z tym widocznie cos musi być nie tak no chyba że dasz rade przywrócić go do wcześniejszej wersji wylutowac tą diodę i sprawdzic czy panel będzie działał.

Opublikowano
Ta dioda jest tam oryginalnie,co do reszty to nie wiem po kiego wała te kable.Chociaż widzę,że w tej czarnej kostce brakuje ci kabli,a są one podpięte pod diodę (tak się domyślam).Ktoś coś może naprawiał. Będziesz w mojej okolicy to dobij to ci to doprowadzę do ładu.