Skocz do zawartości

e34 520i 1991 Przednie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem z lampami... od strony kierowcy strasznie jest wykręcona w stronę rowu... A śrudba do regulacji jest tak zardzewiałą ze nie idzie jej tam ruszyć.. i psiukałem i kreciłem nic to nie daje.. Lampa jest chyba wykręcona do skjanego położenia bo wystaje chromem aż za kierunek... jakieś 3 cm... Jaki pomysł jak ją ustawić ? Góra / dół działa z silniczka ale co lewo/prawo? Wyjąć ją i kombinować czy to nic nie da? Jak wyjąć to jak ona jest mocowana ;]
Opublikowano
Na odrdzewienie śruby,poświęć ze 3 dni i porządnie namocz ją naftą - nie ma lepszego odrdzewiacza !
Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze. Oczywiście musisz wymontować co nie jest dużym problemem ;)
Opublikowano
Jak się wyciąga te lampy razem z mocowaniem?

http://i830.photobucket.com/albums/zz225/enigma-mz/BMWE32E34BlackAngelEyes4.jpg

2 mocowania u góry jedno i na boku. Te po lewej są do kierunkowskazu. Nie pamiętam ale chyba trzeba przedni grill zdjąć:)

Opublikowano

Trzeba grill ściągać, ostatnio ktoś o to pytał, wrzucałem nawet fotki z zatrzaskami.

edit:

viewtopic.php?f=71&t=205914

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Gril wiem jak zdjąć bo miałem, zaczepy połamane i sam przerabiałem.. czyli kierunek musze wyjać tez zeby odkrecic lampy

Tak

Opublikowano
To teraz kwestia jak je wyjąc by nic nie połamać na mrozie.. :D

Jak to jak?:D Delikatnie, bez pośpiechu i z piwem w ręku hehe :D Po odkręceniu łatwo wychodzą chyba że masz jeszcze te koreczki rozporowe to ściskać delikatnie ;)