Skocz do zawartości

E60 530i N52 zalewa swiece przy probie odpalenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jaka może być przyczyna, zalewania świec?

Juz drugi raz od miesiaca nie zapalil mi samochod.

po wykreceniu i osuszeniu swiec, auto dalej nie odpalalo, gdy przeczyscilem swiece i odlaczylem akumulator na 20 min to zapalil.

Sytuacja wystepuje tylko jak silnik jest zimny,

Swiece zalewaja sie w przeciagu 1 sekundy i dalsze krecenie rozrusznikiem nie ma sensu...

dzisiaj gdy apalil po odlaczeniu aku na 20 min, to silnik chodzil nie na wszystkich garach.

Poczekalem az sie troche nagrzeje, zgasilem silnik i zapalil bez problemu na wszystkich garach.

Zrobilem 150km i jest ok, ale na zimnym znowu to sie powtorzy,

Cos sie zaczyna psuć.

Czy to moze byc czujnik walka? swiece wymienilem na nowe ngk

Opublikowano

podlaczylem do komputera i wyskoczyl blad czujnika walka rozrzadu.

Nie wiem czy do konca sie tym sugerowac ? czy to moze byc przyczyna? ten komputer do ktorego podlaczylem i osoba ktora to robila nie byla , ze tak powiem profesjonalna.

Znajomy mi podlaczyl na szybko.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jaki był dokładnie błąd tego czujnika :?: Na pewno to jest powodem zalewania, ponieważ uszkodzony czujnik powoduje większy czas wtrysku ale jest też szansa uszkodzonego zespołu regulacyjnego wałka ssącego i też sytuacja taka będzie miała miejsce.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań