Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam taki problem w e92 z 2011 roku. Przestały mi działać dzisiaj światła powitalne. Dotychczas ( przełącznik ustawiony na auto, w ustawieniach idrive powłączane wszystkie światła) przy otwarciu auta migaly mi kierunkowskazy zapalały sie klamki oraz ringi z przodu i swiatła z tyłu - byla taka ładna choinka. Dzisiaj po pracy zauważyłem ze przy otwarciu auta migają kierunki zapalaja sie klamki, zapala sie światło w środku a nie działają welcome light's... Posprawdzałem wszystko w kompie - nic nie ruszane. Próbowałem z 20 razy . Pojechałem do bawarii tam mi powiedzieli po konsultacjach ze to normalne i mam za brdzo rozładowany aku i komp wyłącza welcome lighty i żebym podładował aku. Hmmm... no dobra. Zrobiłem 50 km i nic jak było tak jest...Jutro podjadę do garażu i podłącze auto na pare godzin ale czy to pomoże ?

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ?

Opublikowano

Jeszcze zanim doczytałem Twoją wypowiedź do końca, do głowy mi przyszedł właśnie słaby aku :) Więc to bym obstawiał.

Spora szansa, że przy wyższych temperaturach problem zniknie.

Opublikowano
Mi również coś podobnego się przytrafiło. Kilkakrotnie jeżeli w krótkim czasie otwierałem i zamykałem auto -tej zimy- to po którymś razie już ringi i światła z tyłu się nie zapalały. Po przejechaniu się - zamknięciu/otwarciu wszystko wracało do normy. Może faktycznie podczas otwierania aku bierze prąd na grzanie świec żarowych itd. i może po kilku razach odłącza niepotrzebne bajery? Przytrafiło mi się to kilka razy jak na razie.
http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg