Skocz do zawartości

e39 525d ogrzewanie slabe brak na biegu jalowym

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może być, tylko upewnij się że to górna cena naprawy, żeby nie było że podliczy cie na kilka stówek, poczytaj komentarze, co ludzie wypowiadają się o jego usługach.

Albo szukaj w gogle jakiegoś polecanego serwisu.

Opublikowano
dobra tylko mam jeszszcze jedno pytanie musze wyciagnac webasto cale??? a auto jest mi potrzebne (dojazd do pracy) czyli jak polacze te 2 weze razem co wchodza do webasta bedzie ok????
Opublikowano
witam ostatinio zauwazylem ze moja bunia przestala grzac jak powinna temperatura w kabinie strasznie wolno wzrasta dopiero jak wskazowka zalapie pion to dopiero mam ogrzewanie w 100% gdy auto postoi chwile na wolnych obrotach to automatycznie zaczyna leciec zimne powietrze dopiero przy 1,5 -2 tys obrotow znowu zaczyna leciec cieple powietrze... dzis to zauwazylem ostatnio przy mrozach -18 bardzo szybko mi sie nagrzewala.... chodzi o srodek w kabinie... czyzby to termostat??? szwankowal??? czy jakies inne ustrojstwo???

bez sprawnego webasta silnik M57 nie daje rady z szybkim ogrzewaniem (dlatego webasto montowowane było seryjnie), musi mu w tym pomagac webasto wtedy jest szybko cieplutko w takich mrozach

http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz wyjąć sterownik bez wyjmowania pieca i spuszczania płynu, ale trzeba go wysunąć z mocowań żeby mieć dostęp do pokrywy sterownika, czyli 2 śruby od spodu, i opaska na wydechu, prosta sprawa, potem 4 śrubki na pokrywie.

Nie zdziwię się jak przy wyciąganiu sterownika urwiesz śrubki od pokrywy, wtedy trzeba będzie wytargać go na stół i coś pomodzić, dlatego ostrzegam, delikatnie, nic na siłę :wink:

Opublikowano
a wiec tak zostalo wymienione POMPA WODY / TERMOSTAT no i dalej cyrk to samo... moj mechanik mowil ze pozniej po zlozeniu i odpaleniu auta mam i po nagrzaniu 100% mam zimny waz od chlodnicy na dole ten od powrotu... czyli chlodnica moze byc zapchana??? gorny waz jest goracy chlodnica zimna??? ogolnie po wymianie pompy i termostatu robi sie szybciej cieplej zdecydowanie ale na wolnych dalej zimno
Opublikowano
wszystko juz jasne i zrobione;) chlocnice wyczyscilem byla drozna wylecialo z niej kilka farfocli problemem okazala sie pompka pod elektrozaworami ktora sie zawiesza.. jak sie ja walnie to pracuje chwile i staje i tak w kolko;) i wyedy jest cieplo jak pracuje:) jeszcze zostalo webasto:) sterownik:)