Skocz do zawartości

Umarła lewa strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . mam problem - lewa strona mojej v12 umarła tzn. prawdopodobnie nie pali. Po odłączeniu lewej przepływki nie dzieje się nic a po odłączeniu prawej silnik gaśnie.

Zamieniłem miejscami przepływki , cewki ,sprawdziłem palce i rozdzielacze - efektu brak

prawdopodobnie nie pali- silnik pracuje nierówno, słaby ciąg i szarpie przy dodawaniu gazu , " czterotaktuje"

Pozdro Kanap

Opublikowano
Pompa paliwa zamień węże, albo zobacz czy podaje paliwo.
Opublikowano
Sądze ze to uszkodzona pompa paliwa, jak bys szukał pompy to mam taką.
Opublikowano

Koledzy mogą mieć rację, u mnie jak pękł wężyk i wyciekało paliwo wpadłem na wspaniały pomysł i założyłem dodatkowy zacisk przed tym pęknięciem i w efekcie jego część zeszła z tej plastikowej tulejki i za bardzo zacisnęła wąż paliwa ograniczając jego dopływ :duh:

Katastrofa nie wiedziałem co jest grane silnik cały czas gasł, zapałał od kopa i znowu gasł i pracował nierówno tak jak u Ciebie.

Jeżeli masz LPG to spróbuj przełączyć będziesz wiedział czy przyczyna tkwi w dopływie paliwa.

Opublikowano
Czy przed usterką występowały jakieś niedomagania ( nierówna praca, brak mocy, problemy z zapalaniem) ? A sprawdziłeś napięcie zasilania cewki? Piszesz że zamieniałeś cewki, ale może być brak zasilania i wtedy nie da to żadnego efektu. :think:
Opublikowano
LPG!!! w mojej buni? toż to świętokractwo....

Zamieniłem przewody i efekt jest taki sam tzn lewa nic a prawa śmiga

chmielpiw niestety nie pohandlujemy.

Nie jestem zwolennikiem LPG ale skoro poprzedni właściciel zamontował i nie ma z nim kłopotu to głupotą byłby demontaż gazu w imię światopoglądu, a poza tym jak mi na benzynce zaszwankował to byłem szczęśliwy, że ma gaz bo obeszło się bez holowania :mrgreen: