Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . mam problem - lewa strona mojej v12 umarła tzn. prawdopodobnie nie pali. Po odłączeniu lewej przepływki nie dzieje się nic a po odłączeniu prawej silnik gaśnie.

Zamieniłem miejscami przepływki , cewki ,sprawdziłem palce i rozdzielacze - efektu brak

prawdopodobnie nie pali- silnik pracuje nierówno, słaby ciąg i szarpie przy dodawaniu gazu , " czterotaktuje"

Pozdro Kanap

Opublikowano

Koledzy mogą mieć rację, u mnie jak pękł wężyk i wyciekało paliwo wpadłem na wspaniały pomysł i założyłem dodatkowy zacisk przed tym pęknięciem i w efekcie jego część zeszła z tej plastikowej tulejki i za bardzo zacisnęła wąż paliwa ograniczając jego dopływ :duh:

Katastrofa nie wiedziałem co jest grane silnik cały czas gasł, zapałał od kopa i znowu gasł i pracował nierówno tak jak u Ciebie.

Jeżeli masz LPG to spróbuj przełączyć będziesz wiedział czy przyczyna tkwi w dopływie paliwa.

Opublikowano
Czy przed usterką występowały jakieś niedomagania ( nierówna praca, brak mocy, problemy z zapalaniem) ? A sprawdziłeś napięcie zasilania cewki? Piszesz że zamieniałeś cewki, ale może być brak zasilania i wtedy nie da to żadnego efektu. :think:
Opublikowano
LPG!!! w mojej buni? toż to świętokractwo....

Zamieniłem przewody i efekt jest taki sam tzn lewa nic a prawa śmiga

chmielpiw niestety nie pohandlujemy.

Nie jestem zwolennikiem LPG ale skoro poprzedni właściciel zamontował i nie ma z nim kłopotu to głupotą byłby demontaż gazu w imię światopoglądu, a poza tym jak mi na benzynce zaszwankował to byłem szczęśliwy, że ma gaz bo obeszło się bez holowania :mrgreen: