Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie ma takie pytanko :) czy sonda lambda ma wplyw na jezdzie na LPG, bo mam problem z szarpanie jak moja M40 zagrzeje sie. Tak jak by gaz nie dochodzil. Jak jest zimna chodzi bardzo dobrze. Czytalem na forum ze Lambda zaczyan dzialac dopiero po rozgrzaniu silnika. Za odpowiedz z gory dziekuje :modlitwa:
Opublikowano

Jeśli masz gaz II generacji (czyt. sterowany komputerem) to lambda ma duże znaczenie ponieważ komputer gazowy pobiera sygnały właśnie z sondy. Jeśli to I gen (czyt. na śrubę) to nie ma znaczenia jak działa sonda.

Miałem podobny problem jak Ty i winna była kopulka mogą to być też przewody WN, parownik itp.

kiedyś

E32 730

E36 318

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie również tak było i dalej jest, już dwie sondy wsadziłem i żadna nie podeszła ciężko dobrać aby wymiana była tania i było dobrze.
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano
Witam

Mam instalkę II gen.Landi Renzo i po odpięciu sondy żadnych zmian a wszyscy mówią że sonda jest niezbędna do prawidłowej pracy silnika.

Może od początku miałeś walniętą sondę i auto chodziło w trybie awaryjnym , więc i po odpięciu żadnej różnicy,

bez sondy autko będzie jeździć ale będzie więcej palić i możliwe że będzie mułowata choć to drugie to nie zawsze.

Opublikowano
Umnie jak jest walnieta sonda to auto pali nawet do 10 l lpg więcej wiec ma znaczenie podczas jazdy i jak kolega wcześniej napisał auto chodzi w trybie awaryjnym ciężko odpala i jak stoje na światłach kłęby dymu mam za soba . A jeżeli ma ktos wątpliwości wystarczy pojechac gdzieś i podpiąć autko do kompa i wyskoczy odrazu że sonda pracuje w złym zakresie prądów , a jeżeli komuś niechce się jeździc to niech sobie odczyta błedy z motronica umnie jest bląd 1222 i to jest błąd sondy . Więc tyle w temacie, jak jest instalka lpg sterowana komputerkiem to napewno ma znaczenie czy jest dobra czy nie ta sonda.
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw