Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy to dobry dział ale chyba najbardziej podchodzący pod moje pytanie i wątpliwości.

Otóż jestem na etapie kupowania auta i znalazłem 328i coupe ale z gazem, auto jest zadbane itp tylko, ze ja nie za bardzo chcę gaz w aucie czy jesli bym wymontował gaz to stało by się coś z silnikiem ? Czy zostają jakieś otwory montażowe w silniku itp ?

Jesli nie ten dział proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

jeśli to zwykły gaz to jedynie instalacja wtrysków może być naruszone,i przewody grzewcze bd rozcięte i dane trójniki(tu wystarczy zamiast trójnika dać złączkę)

Jeśli to sekwencje bd nawiercone 6 otworów w kolektorze ssącym zazwyczaj 6mm ,ale można je zakleić ,przewody grzewcze jak wyżej ,instalacja troszkę bardziej skaleczona ale nie wiele(przy listwie ,wpięcie w czujnik obrotów -w bmw zazwyczaj przy gnieździe diagnostycznym,i plus po stacyjce i zasilanie,reszta to już instalacja gazu do:elektrozaworów ,czujnika poziomu gazu,centralki w srodku,czujnika temp parownika i gazu ,i map sensor)

jakbyś taka instalacje musiał wyciągać ,pisz na pw ,pomogę

Opublikowano
najpierw może przejedź się na gazie na PB i potem zadecyduj czy Ci się opłaca wywalać gaz. Jeśli jest kijowo założona dzieją się jakieś cyrki, a nie chcesz nic z tym robić to wywal. Jeśli będzie ok to podejmij decyzję czy nie zostawić instalacji i jej nie użytkować. Ten silnik bardzo dobrze toleruje gaz o ile instalka nie jest spartaczona
Opublikowano

otwory zostana po montazu butli i w kolektoze dolotyowym ja bym je zatkal nitami zrywalnymi

a tlumik koncowy moze byc do wymiany gaz wplywa niekozystnie na wydech szybko rdzewieje w srodku

jedynakk