Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Wczoraj wracajac z pracy pod garazem zapalila mi sie zolta kontrolka silnika wiec mam pytania co jej dolega? czy to jest cos powaznego i czy mozna z tym sie poruszac ?nie mam mozliwosci na dniach podjechac na komputer a potrzebuje jezdzic.
Opublikowano
Dopóki nie podepniesz kompa to nie dowiesz się co dolega twojemu e46. Jest to ogólnie kontrolka pogorszenia składu spalin, a powodów jej zapalenia mogą być tysiące (świece, sonda, przepływka, usterka mechaniczna silnika...). Może być to błąd tymczasowy wtedy kontrolka zgaśnie sama po iluś cyklach odpalania lub nie zgaśnie dopóki nie skasujesz błędu lub nie usuniesz usterki. Ogólnie nie polecam jeździć z tą kontrolką bez odczytania co to za błąd.
Opublikowano
Dodam tez ze auto sie zachowuje tak jak zawsze odpala nie dymi obroty caly czas sa stale ani nie drgna.Czy jest mozliwosc ze auto zgasło by mi w drodze??
Opublikowano
Tutaj raczej nikt ci z fusów nie powróży dopóki nie podepniesz kompa i nie zobaczysz co to za błąd. Mogło być to chwilowe niedomaganie i wszystko jest w porządku (czasami się tak zdarza) tym bardziej że twierdzisz że wszystko jest ok a może być to początek kłopotów. Także nikt ci nie zagwarantuje czy auto zgaśnie... Ja np. miałem błąd czujnika położenia wału, niby wszystko z autem ok, mechanik wykasował błąd kazał trochę pojeździć żeby zobaczyć czy błąd się powtórzy a następnego dnia rano holowałem samochód bo nie chciał odpalić :D
Opublikowano

Bylem na komputerze i wyskoczyl blad

P00AB

171

Blad zostal skasowany i poki co sie nie zapalila kontrolka poraz kolejny co te bledy oznaczaja?

Opublikowano

to ci nie powiedzieli jakie masz błedy ? to powodzenia z takimi mechanikami. Poza tym pewnie jakimś uniwersalnym programem co za dużo nie powie o kondycji auta.

Jak już jeździsz to do takich co maja dedykowane do BMW albo mają porządne softy obslugujące wiele aut ale takie które potrafią wszystko odczytać.

szukam
Opublikowano
Znaczy to mi sprawdzil swoj znajomy na komputerze i wlasnie nic mu nie wyskoczylo na ten temat bledu mialem nadzieje ze mi ktos z was cos pomoze a jak nie to zostanie mi sie wybrac wlasnie do specjalisty :)
Opublikowano
Bylem na komputerze i wyskoczyl blad

P00AB

171

Blad zostal skasowany i poki co sie nie zapalila kontrolka poraz kolejny co te bledy oznaczaja?

czesto przerabiany błąd, do wymiany przepływka ori nówka 500zł :) , zapchana odma ewentualnie sonda lambda przy katalizatorze

Opublikowano
A mam pytanie bo ten blad zostal skasowany i caly czas jezdze i sie nie zapalil ponownie wiec konieczne jest cos robic ? czy mozliwe ze byla felerna benzyna?