Skocz do zawartości

318i M40 stoi na obrotach, nie przyspiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czytałem troche na forum o moim problemie ale w innych modelach i chciałem sie upewnić gdzie warto szukać problemu. Otoz moj kłopot zaczął się dzisiaj, nie stąd ni zowąd autko nie przyśpiesza a obroty spadają do około 400 i się utrzymują. Zgasiłem silnik, zapaliłem ponownie silnik pracował normalnie...chwile pózniej to samo. Silnik tak jakby się dławił puściłem na luz przydepnąłem delikatnie na luzie pedał gazu za którymś razem załapał jechał chwilę normalnie i to samo... :mad2: Z forum wyczytałem że moze być to cewka, sonda lambda albo nieszczelne rurki wychodzące od przepływki. Czy tego typu problemem mogą być inne rzeczy??

Wybaczcie jeśli temat się powtórzył, ewentualnie prosiłbym o wskazanie tematu z rozwiązaniem podobnego problemu :)

Dodam że pasek delikatnie piszczał za każdym razem gdy problem sie pojawiał. Miałem wymieniany ale jest on delikatnie za duży i podczas mokrych dni się ślizga i piszczy.

Opublikowano
Odpisuje teraz bo wczesniej nie moglem wejsc na strone. Bylem u mechanika powiedzial zebym najpierw zalal lepsze paliwo i zobaczymy co z tego bedzie bylem na orlenie zatankwalem 98 15l i nic sie nie zmienilo. Mowilem o tych rzeczach co sa napisane wyzej, powiedzial ze to moze byc wiele rzeczy umowilem sie z nim niech posprawdza wszystko cisnienie od pompy paliwa itd. Jak bede mial jego diagnoze to sie odezwe :)
Opublikowano
Wymienilem dzisiaj filtry i olej troche pojezdzilem i bylo troche lepiej ale mial tak ze sarpnal albo zamulil. Na ocene koncowa musze jeszcze pojezdzic zeby byc pewnym czy tylko wina filtrow to byla. Btw dzieki za podpowiedz jakby ktos jeszcze wpadl na pomysl to prosze pisac :)