Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Małe pytanie do użytkowników aut z DSC: czy w waszych autach działanie DSC objawia się chrobotaniem? Wczoraj po opadach śniegu zaobserwowałem u siebie, że gdy ruszam szybciej i DSC ingeruje słyszalne jest chrobotanie dochodzące z tyłu auta. Przy częściowym wyłączeniu jest tak samo, natomiast gdy wyłączę DSC całkowicie nawet przy ruszaniu z pedałem do podłogi nic nie słychać. Sprawdzałem to na równo ośnieżonym odcinku więc warunki były takie same przy każdej próbie. Zastanawiające jest to że przy ingerencji DSC przy wyższych prędkościach dźwięki te nie występują. Czy jest to normalne zjawisko, czy usterka? Mam już dość słabe klocki z tyłu i zastanawiam się czy nie pozostaje to w związku z tym co opisałem powyżej.
Kupię komplet felg styling 270
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
najnormalniejsze zjawisko ,reaguje siła hamowania poszczególnych kól, tzn ,że abs po prostu się załącza...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokładnie - chrobotanie to najwłaściwsze określenie pracy tego układu.

Od wczoraj na śląsku mamy skandynawską zimę i doskonale mogę ten układ testować ;-)