Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cze mam poważny problem kupiłem niedawno bmw i zaczeły się problemiki tzn auto niby jedzie dobrze ale jak np dojerzdzam do świateł to wariuje na obrotach i nieraz gaśnie, tak samo jak wrzuce na d bo to automat. robi tak nawet jak włącze światła, awaryjne, albo ruszę kierownicą. Co to się dzieje bo co mechanik to inna diagnoza -bo to pompa , bo to skrzynia boto.... POMOCY. :cry:
Opublikowano

Bardzo z grubsza mówiąc, wygląda to na "głupawkę" układu sterującego skrzynią.

Ale najlepiej niech się odezwą posiadacze, którzy przerabiali ścieżkę zdrowia z automatami i tedeesami.

Czy zimny silnik zapala OK, a ciepły gorzej :?: (to jest - wbrew pozorom - pytanie na miejscu)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
ja kolega wyzej, ale dodam jeszcze że powinienes podać czy pokazują ci się jakieś komunikaty przy tej okazji?

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
I jakie wnioski z czytania tematów wylosowanych według haseł "pompa wtryskowa tds" :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• Członkowie klubu
Opublikowano
cze mam poważny problem kupiłem niedawno bmw i zaczeły się problemiki tzn auto niby jedzie dobrze ale jak np dojerzdzam do świateł to wariuje na obrotach i nieraz gaśnie, tak samo jak wrzuce na d bo to automat. robi tak nawet jak włącze światła, awaryjne, albo ruszę kierownicą. Co to się dzieje bo co mechanik to inna diagnoza -bo to pompa , bo to skrzynia boto.... POMOCY. :cry:

Nie dotykaj skrzyni :nienie: tylko szukaj usterki w pompie wtryskowej.

Znajdz i przeczytaj moje posty.

Nie chcę Cię martwic ale to wygląda mi na usterke sterownika pompy wtryskowej - koszt 2000 zł, i chyba lepiej będzie jak wymienisz całą pompe za 3400. Ale zanim coś kupisz może postaraj sie to wyregulować, jak się nie da to szykuj kaskę.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska