Skocz do zawartości

Kolejny problem z e39 m52b25 523i płyn chłodniczy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozwiązałem 1 problem to żeby nie było tak pięknie bunia postanowiła, żebym jeszcze trochę czasu przy jej sercu spędził.

Po odkręceniu korka oleju mleko, w przewodach odmy to samo, jednak na bagnecie nic. Auto nie kopci na żaden kolor, jednak z tłumnika jest taki przerywający dźwięk, takie pyrkanie troche. Mocy też za bardzo nie ma i co najciekawsze płynu w chłodnicy nie ubywa, a przybywa! Normalnie się grzeje jak trzeba i nie za szybko, w chłodnicy przy pionowej wskazówce nic nie bulga. Już nie mam pojęcia co to może być a moje najgorsze obawy to uszczelka, a jeszcze gorzej to głowica... Co o tym myślicie?

Opublikowano
Odma do wymiany i płyn chłodniczy. Kiedy był wymieniany płyn? Odmę też pewnie nie wymianiałeś nigdy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jestes nadgorliwy.

Zima jest i takie sprawy sa normą.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Źle przeczytałem post.

Masz niedogrzany silnik. Kolega wyżej dobrze pisze. Nawet nie myśl o jakieś uszczelce. Rozgrzejesz auto to je przegoń po za miastem kilkanaście KM. Pobaw się na obrotach i problem zniknie. Pewnie dużo jeździsz po mieście i szybko gasisz jak osiągnie temp? Ale odma jeśli nie była wymieniana tak czy inaczej do wymiany

To pyrkanie może być przez zużyte świece. Ogólnie przez układ zapłonowy

Opublikowano
  • Autor
Odme wymienię na dniach, a co do tras to przez ostatnie 4 dni stała, przed tym zrobiła 2km i jeszcze przed tym stała 5dni to może od tego tylko martwi mnie ten przybywający płyn w chłodnicy i te mleko pod korkiem i w wężu od odmy, cały zapaćkany tym. Przed jazdą miałem troche przed MAX a po zrobieniu 2,5km pod korek i już wyciekało z niego. I jeszcze jak miałem do wymiany czujnik wałka rozrządu to po jego wymianie powinno być wszystko ok, czy dalej będzie tak jak przed wymianą, aż do usunięcia błędu?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No jak tak to układ chłodzenia do przeglądu.

Zapewne zapowietrzony.

Na forum jest o tym tyle , że znajdziesz bez kłopotu.

A po zmianie czujnika nic nie musisz robić. Jeśli załozysz dobry < tylko oryginał bo inne to śmieci>

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!