Skocz do zawartości

BMW 3.0d 204km 2004 obroty wolne, zwiększenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam małe pytanko, czy da się w jakiś sposób zwiększyć obroty na biegu jałowym w bmw e46 3.0xd 2004r?? Z góry dzięki za odp, korzystalem z wyszukiwarki na forum, google, i odp nie znalazłem dlatego zakladam temat. Pozdrowienia, Jaacek.
Opublikowano
Witam małe pytanko, czy da się w jakiś sposób zwiększyć obroty na biegu jałowym w bmw e46 3.0xd 2004r?? Z góry dzięki za odp, korzystalem z wyszukiwarki na forum, google, i odp nie znalazłem dlatego zakladam temat. Pozdrowienia, Jaacek.

A po co kolego chcesz zwiększać obroty na biegu jałowym?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

można to zrobić w disie. Potrzebny kabel, osoba znająca disa i chwila czasu. Obroty można zwiekszyć i zmniejszyć o ustalone z góry wartości.

Czasem zmiana obrotów o 10 czy 20 znacznie poprawia prace silnika, zmniejsza drgania. Widziałem jak się to robi ale tak szybko człowiek to wykonywał że niestety nie da się zapamiętać :)

można też chyba coś zrobić z dawką startową i auto lepiej odpala.

Pewnie dużo osób z forum to potrafi zrobić :) napisz do kogoś kto ogarnia DIS i masz do niego nie daleko.

szukam
Opublikowano
No o to chodzi ze jak doslownie musne pedal a obroty zwieksza sie nie wiecej jak o 50obr/min to duzo stabilniej, kulturalniej i jedwabisciej pracuje :)
Opublikowano
A może należało by się najpierw przyjrzeć co powoduje to, iż dlaczego na "domyślnych" ustawieniach biegu jałowego nie pracuje jak należy ?
Opublikowano
A może należało by się najpierw przyjrzeć co powoduje to, iż dlaczego na "domyślnych" ustawieniach biegu jałowego nie pracuje jak należy ?

Szczerze? Nie chce mi się drążyć tematu bo już kilka razy miałem tak z pojazdami BMW że niby drobnostka, zaczełem się doszukiwać i koszta rosły w tysiące. A prawdę mowiąc (i za co pewnie każdy tu obecny mnie zlinczuje) to jest dla mnie nie obiekt kultu jak dla co niektórych a sprzęt agd jak pralka czy lodówka, ma jeździć i mnie nie denerwować, a te leciutkie drganie i falowanie wyprowadza mnie z równowagi. Pasjonuje sie motoryzacją ale nie 4ro kolową i nie wspólczesną. A jak bym chciał doszukiwać się co to powoduje to zalozyl bym odpowiedni temat... pytam po prostu czy da się zwiększyc obroty, tyle. :)

• 2 lata później...
Opublikowano
Cześć,czy podnosił już ktoś obroty i czy jest możliwość zrobienia tego programem rheingold w e39 3.0d lift ,czy tylko dis .Mam silne drgania na pasku i po odpaleniu silnik strasznie charczy dodając minimalnie 20obr/min cichnie wszystko ,cały osprzęt nowy łącznie z regeneracją alternatora i ciągle to samo ,tester pokazuje 750 obr/min czyli prawidłowo sprawdzane na dwóch takich samych modelach lecz na obrotomierzu jest różnica w tym co wszystko działa są wyższe obroty ,miał ktoś z was taki problem ?