Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ja mam z kolei troszke inny problem, w ostatnim tygodniu zaczęły mi świrować lampy jeśli chodzi o poziomowanie. Objaw jest taki że jak wbije bieg do przodu lub do tyłu(automat) nie zawsze ale czasem skoczą w dól lub do góry i są w dobrym poziomie. a podczas jazdy zdarza się ze przez chwile skacza w dół do góry w dół i wyrównują się. Czy to też może być wina uszkodzonego czujnika ? Czy może kostka zalała się wodą bo ostatnio nonstop jest wilgotno.

Pozdrawiam dzieki za odp

Opublikowano
Samochód na podnośnik i sprawdź połączenia oraz wizualny stan samych czujników, czy nie zostały czymś uszkodzone (np. kamieniem). Szczerze, to nie wiem jakiej innej odpowiedzi możesz się spodziewać :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam podobny problem, z tym że światła u mnie prawie cały czas się poziomują:-/ po podłączeniu pod komputer okazalo się że wywala błąd tylnego czujnika. Wcziraj go wymienilem na sprawną używkę. Mualem nadzieję że będzie oo problemie a tu li lioa. Nadal komouter poziomuje sam światła. Macie jakies rady? Po podłączeniu pod komouter nie wyskakiwal błąd sterownika świateł - mize to on jest winowajcą?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie jest błąd tylnego czujnika. Kupiłem inny czujnik i nadal to samo. Później zamieniłem przedni czujnik z tylnym i nadal to samo - błąd z tyłu.

Ostatnio ściągnąłem tylne nadkole aby prześwietlić wiązkę, ale nic niepokojącego nie znalazłem. Napięcie do czujnika dochodzi, a trzeci kabel również sprawdziłem na odcinku pod nadkolem, gdzie mógł się teoretycznie przetrzeć, ale przejście od kostki było.

Już nie wiem gdzie szukać przyczyny błędu tylnego czujnika poziomowania xenonów?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Mam identyczną sytuację... Już mnie krew zalewa, bo co chwile ustawia światła i na dodatek bardzo często święcę samochodom z przeciwka po sam dach:/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie światła są stabilne ,jest tylko ruch soczewek przy zapaleniu, ale to normalny objaw. Właściwie gdybym nie miał Inpy, to bym nawet nie wiedział o tej usterce.

U mnie w pierwszej kolejności stawiam na uszkodzony jeden z trzech przewodów (tzn napięcie na dwóch kablach jest, wiec pozostaje ten trzeci).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 1 rok później...