Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegos czasu mam dziwny problem z moim autkiem. Mianowicie gdy wskazowka wyjdzie za niebieskie pole to tak jakby gasl na jakims cylindrze i zaczyna byc czuc zapach paliwa w kabinie no i auto nie ciagnie kompletnie i strzela w wydech. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika sytuacja przez jakis czas wystepuje lecz za chwile lapie i wsumie mozna jechac dalej. Problem wystepuje tylko na cieplym silniku i silnik nigdy nie byl gazowany. Pomozcie gdzie szukac zrodla problemu bo mi juz brak pomyslow.
Opublikowano
Jeżeli auto gubi zapłon na ciepłym silniku może to być wina cewek, jak jest któraś już bardzo zmęczona to pod wpływem temp traci swoje właściwości.
Opublikowano
wina leży gdzieś w elektryce !!! może cewka a może jakiś czujnik trzeba by to zdiagnozować na kompie ja miałem podobnie z czujnikiem od położenia wału jak byl zimny wszystko ok tylko po przejechaniu jakiś 5km zaczęło strzelać i szarpać po czym albo wchodziło w tryb awaryjny lub jechało dalej normalnie a na czym masz siemensie czy boschu sterownię?
Opublikowano
przyczyna moze byc robienie sie zwarcia na kablu czujnika temperaturyktory idzie do ecu a wtedy ecu ma sygnsal ze cos zagraza mu i wylaczac motor cos takiego jest w bawarach zabezpieczenie przed zfajczeniem ecu
jedynakk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
I [BAD] problem wrocil i tym razem bledow sondy nie ma. Wiec poszukiwania trwaja dalej. Poszukuje kogos z osprzetem bosha z Łodzi najlepiej aby sie spotkac bo chcialbym podmienic cewki na chwile aby stwierdzic czy to one juz sie wyjezdzily i ewentualnie kogos ze sterownikiem bosha pod M50B20. Prosze o ewentualny kontakt tutaj lub na kome 601456470
Opublikowano
Czy ktos jest moze z Łodzi i byłby skłonny udostępnić swój czujnik wałka rozrządu abym mógł go na chwile podmienić??