Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest to mój pierwszy post na forum, aczkolwiek staram się odwiedzać regularnie forum. Od jakiegoś czasu mam problem z moim BMW 316i M43B16 compact, mianowicie głównie na zimnym silniku strasznie długo kręci, nie chce odpalić. Auto posiadam rok. Dotychczas wszystko było okej. Może ktoś z Was potrafi pomóc, naprowadzić na usterkę?

Filmik z usterką:

http://www.youtube.com/watch?v=pCJkAd4BAD8&feature=youtu.be

Opublikowano

dobrze by było podłaczyć do kompa,mogą być jakieś błędy

może też być słabe ciśnienie paliwa na listwie

lub coś z czujnikiem temperatury

Opublikowano
Kable i swiece sa jak najbardziej sprawne, wymieniane 2miesiace temu. Nie mam dostepu do komputera. Odkrylem ze jak podpompuje gazem na wlaczonym zaplonie to odpala od strzala.
Opublikowano

pierwsze wymienic regulator cisnienia paliwa

drugie pompa do wymiany jesli ma mniejsze cisnienie jak 3 bary

trzy sprawdz zestyk na przepystnicy

po trzecie pisz do trzego ci manometr co chcesz miezyc

jedynakk
Opublikowano
pompa paliwaia powinna co najmniej dac 0.5 l paliwa w ciagu 30 minut na listwie bez manometru nie swepradzisz z wtryski przez godzine nie moze spasc z nih ani ktropla paliwa
jedynakk
Opublikowano
pompa paliwaia powinna co najmniej dac 0.5 l paliwa w ciagu 30 minut na listwie bez manometru nie swepradzisz z wtryski przez godzine nie moze spasc z nih ani ktropla paliwa

pomyłka,pompa paliwa powinna napompować 1L paliwa w ciągu 30 sekund