Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nie wiem jak dzieki inpie mozna aktywowac swiatla dzienne

morze ktos juz to robil :?: bede wdzieczny za podpowiedzi

od zawsze na zawsze BMW:)
Opublikowano
W Inpie nie mozna :mrgreen: NCS mozna :cool2:

czyli NCS to cos podobnego do inpy czy jak bo ja w tym temacie jestem nowy od paru dni mam interfejs z inpa :D

Opublikowano
jak masz z inpa to wystarczy, do tego jeszcze musisz miec odpowiedni modul LCM, masz auto z '96, wiec moze sie nie udac... ale kto wie muszisz sprawdzic
Opublikowano
jak masz z inpa to wystarczy, do tego jeszcze musisz miec odpowiedni modul LCM, masz auto z '96, wiec moze sie nie udac... ale kto wie muszisz sprawdzic

czyli w co konkretnie trzeba wejsc w inpie zeby to sprobowac zrobic :?:

Opublikowano

Tu masz jak to wygląda z tym, że na tej liście szukasz wpisu odpowiedzialnego za światła dzienne w zależności od tego który LCM posaidasz:

LCM- brak możliwości

LCM2

PROGRAMMPARAMETER_LCM

us

DRL_DIMMUNG

wert_02

TAGFAHRLICHT

aktiv.

LCM3 i LCM4

FL_DIMMUNG_ALS_DRL

wert_02

GED_FL_ALS_DRL

aktiv

Tak ma to wyglądać po edycji (zmieniasz nicht_active na active i dajesz to wert_02 w opcji ściemniania)

Do tego zanim odpalisz NCSa to w katalogu ncsexpert/work utwórz pusty plik FSW_PSW.MAN (np. w notatniku).

Pozdro

Opublikowano

Nie ujmując autorowi tematu to nie da rady bynajmniej na razie.Trochę poczytać trzeba a nie od razu kodowanie :cool2:

Poza tym w opisie jest o programach : INPA EDIABAS, NCS EXPERT, DIS, TIS, SSS, Vwtool, vag-com

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
wielkie dzieki czyli najpierw zmieniam inpe na ncs a po tem kodowanie no postaram sie to zrobic :D
Opublikowano
I też tak uwazam a nie od razu pretensje do sprzedawcy :lol: :lol: :lol:

walki kreci jak nic mialo byc spolszczenie inpa a nic nie ma oprocz sterownikow i instrukcji obslugi czyli cos tu nie halo

Opublikowano
aha spoko dzieki a tak przy okazji mial by ktos spolszczenie do inpa bylo by pewnie latwiej :D
Opublikowano
no to lipa ja niby od sprzedawcy mialem miec ale na plytce nic nie ma a co do NCS to znajde w sieci?
Opublikowano

Jak w przedszkolu, zamiast ruszyć 4 litery i wpisać w google czego się szuka to lepiej spytać na forum a nóż ktoś podrzuci. Używanie wyszukiwarek nie boli a może o dziwo pomóc.

Polecam zacząć od tego:

Jak już poradnik będzie opanowany to można szukać haseł :lol:

Opublikowano
Jak w przedszkolu, zamiast ruszyć 4 litery i wpisać w google czego się szuka to lepiej spytać na forum a nóż ktoś podrzuci. Używanie wyszukiwarek nie boli a może o dziwo pomóc.

Polecam zacząć od tego:

Jak już poradnik będzie opanowany to można szukać haseł :lol:

No tak spoko dzieki tylko ze ja nie za bardzo sie orientuje w tym temacie nowy jestem :think:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z kodowaniem świateł. Odpalam ncs wg instrukcji z forum a po zczytaniu pliku fsw nie mam tam linijki

Code:

PROGRAMMPARAMETER_LCM

us

DRL_DIMMUNG

wert_02

TAGFAHRLICHT

aktiv

Opublikowano
Kolego inpa mozesz sprawdzić jaki masz model lcm-u.. Ale zapewne jak masz auto z 96 roku to nie bedziesz mógl aktywować swiateł dziennych bo u mnie też nie da rady.. Jedyne zostaje taki jakby przekaznik na allegro koszt koło 50 zł istalujesz go i masz swiatła dzienne :) Znajomy to robił w e36 i jestr bardzo zadowolony.. W inpie wejdz w karoserie bodajże i masz moduł swiateł lcm i po wejsciu w to wcisnij f1 i masz info model lcm jak masz 1.06 to oznacza że masz Zwykly lcm będzie pisać LCM-A wtedy nie ma możliwości na tym lcmie aktywować dziennych jednynie tym przekaznikiem..

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/GXkz5A.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/674/HflcC3.jpg

Zapraszam do galeri mojej e39

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=202486

Moja była bmw E36

http://imageshack.us/f/545/image1181.jpg/ Galeria mojej bmw