Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Może ktoś pomoże w rozwiązaniu problemu. Otóż gdy silnik jest zimny, ruszamy dodajemy gazu i nic się praktycznie nie dzieje, auto się toczy, nie ma mocy, jakby nie dostawało wystarczająco paliwa ale to moja sugestia. jakby coś przerywało... ale sytuacja zmienia się gdy dostanie temperatury wtedy już jest wszystko ok. Czy może ktoś podpowiedzieć co to może być??? wymieniłem świece na Beru i przewody WN. pomóżcie proszę...
Opublikowano

Witaj - ja miałem podobnie M50B20,na zimnym pedał gazu w podłodze,a bunia praktycznie stoi w miejscu. Czyściłem silnik krokowy,wymieniłem świece,przejrzałem cały dolot (nieszczelności) - i nic !!

Wreszcie odłączyłem przepływomierz,i JEST !!!! Chodzi normalnie. czyli walnięta przepławka. Może u Ciebie jest to samo.

Opublikowano

Temat wałkowany na forum nie od dziś, poszukaj trochę i znajdziesz po kolei co sprawdzać. :search:

U mnie w m50 pomogła troche wymiana czujnika zasysanego powietrza, może być to wina też np przepływomierza, czujnika wałka rozrządu, pompy paliwa poszukaj na forum bo jest o tym dużo naprawde.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Przepływka była wymieniana razem z tą gumą, krok czyszczony takie podstawy od razu zrobiłem ale nic nie pomogło... przyczyn może 100tysięcy wiem ale brakuje mi już pomysłów...
Opublikowano
to ja bym podpiął pod kompa, może coś wyjdzie

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
Właśnie,MOŻE coś wyjdzie !!!! Ja przed odłączeniem przepławki,byłem na kompie i to w serwisie autoryzowanym. Nie wykazało żadnych błędów !!!!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
dajcie mu sie troche zagrzac... chociaz z 1-2 minuty ... anie butujecie na zimnym ... pewnie jeszcze odrazu lpg zalaczacie ']

Profesjonalna modyfikacja oraz regeneracja reflektorów BMW + sklep xenon

htps://web.facebook.com/proretrofit/ Zapraszam !

Opublikowano
a jakie to ma znaczenie nawet jakby butował na zimnym, niezdrowo dla silnika ok, ale jeżeli silnik chodzi w porządku to i na zimnym ma jechać

(OO=[][]=OO)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
kolego "butowanie" nie jest w moim stylu tym bardziej na zimnym - PARANOJA!!!! auto chwilami zachowuje się jakby tracił moc mówimy oczywiście o jeździe na zimno. jeśli ktoś nie potrafi fachowo - po koleżeńsku pomóc w problemie to niech nie włącza się w temat, zawsze znajdzie ktoś kto od razu wali głupie komentarze w takim właśnie stylu. Pozdrawiam Fanów