Skocz do zawartości

[E46]1999 Radio CD Buisness, a mp3?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam BMW E46 z 1999 roku. Radio jak w temacie, cd buisness czyli oryginalne, które jest tam montowane. Czy da się jakoś przerobić to radio, podłączyć jakiś kabel czy przejściówke, żebym mógł odtwarzać tym mp3? Jeżeli tak to chciałbym się dowiedzieć, co dokładnie muszę kupić i czy dam rade samemu to zamontować. Z góry dziękuje za pomoc :).

PS. Używałem opcji szukaj, ale nie mogłem znaleźć tematu, który by odpowiadał akurat do tego radia.

Opublikowano

To słabo kolego szukałeś :)

Ja używam emulatora zmieniarki Yatour http://img.hisupplier.com/var/userImages/2010-07/30/yatour226_132227488_s.jpg

Dupy może nie urywa ale mp3 odtwarza normalnie. Dodatkowo przy tym dość często u mnie występuje sytuacja w której nie widzi pendriva i muszę go odłączyć i podłączyć od nowa.

Instalacja tego jest wręcz banalna.

Opublikowano (edytowane)

Podłączenie ponownie pendrive'a to akurat nie problem :D.

Wystarczy kupić ten emulator, czy potrzebuję też jakieś dodatkowe okablowanie?

Na allegro widziałem tylko jedną taką zmieniarkę, gdzie to kupić? (Media Markt itp.?)

Edytowane przez gekku
Opublikowano
Kupujesz ten emulator pod odpowiedni model auta i w zestawie jest okablowanie, wystarczy wpiąć sie w radio i przeciągnąć sobie ten emulator np do schowka.
Opublikowano
najpierw sprawdzisz czy twoje radio ma sterowanie zmieniarką. Potem na allegro kupisz emulator zmieniarki. Wyjmiesz radio, podlączysz (wszystko do siebie pasuje) no i powinno działać.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam Xcarlink. Droższy o parę groszy od Yatoura, ale do tej pory ani razu nie zgubiło sygnału z pena.
Opublikowano
Ta zmieniarka 340 zl- xcarlink, spodziewałem się, że to taniej wyniesie ... w każdym bądź razie wiem już jak się za to zabrać. Dziękuje wszystkim za pomoc.
Opublikowano

Ja mam X-carlinka od 2 tygodni - zero problemów. Zawsze widzi kartę. Kolego 340 zł to kosztuje do Skody czy VW, do BMW są po 400 zł. Nie wiem czemu do BMW jest aż 60 zł drożej... ciekawe czy zarabiają na marce czy aż tak trudniej było urządzenie sprawić kompatybilnym z audio w BMW... Podejrzewam tą gorszą opcję.

Jedyny problem jaki był to z upchnięciem tego... Nie ma problemu jeśli jest radio bez nawigacji i całą oryginalną wiązkę można wepchnąć tak daleko jak się chce, niestety ja mam nawigację i upchnięcie kosztowało mnie trochę nerwów i siły :P

Jeśli nie masz multifunkcji i nie będzie Ci przeszkadzało zmienianie muzyki na odtwarzaczu przenośnym to kup kabel AUX na allegro za 10 zł.