Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Dziś moim problemem są nie działające przednie światła, a dokładnie mijania. Raz świeci prawe raz lewe, czasami żadne. Zazwyczaj prawy halogen świeci zaraz po włączeniu zapłonu, nieraz w ogóle nie działa. Światła długie działają bez zarzutów, tylne też. Bezpieczniki są ok. Proszę o jakąś poradę.
Opublikowano
Witam, sprawdż kostki, może zaśniedziały , a jak nie to mogą nie mieć styku ... Albo za słabe napięcie.
Opublikowano

Witam, jak ogarniesz kostki i nadal będziesz miał takie objawy, to wina będzie leżeć w module od świateł. W puszcze z bezpiecznikami masz czarną kasetę, w niej są przekaźniki od mijania, długich i halogenów, musisz zdjąć obudowę. Miałem u siebie to samo w dwóch e32, powodem były zimne luty na przekaźnikach, lutownica, trochę cyny i działają do dzisiaj.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki bardzo za rady koledzy. Zaraz po świętach wezmę się za to i napiszę co zdziałałem. Wesołych świąt.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki bardzo za rady koledzy. Zaraz po świętach wezmę się za to i napiszę co zdziałałem. Wesołych świąt.

Można wiedzieć, co było przyczyną?