Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. wymieniałem u sąsiada w garażu silnik i na koniec się okazało że sprzęgło jest ale tylko w połowie ale po próbie odpowietrzenia przy skrzyni odpowietrznikiem sprzęgło całkowicie znikło, sąsiad w swojej książce od mondeo wyczytał że sprzęgło odpowietrza się poprzez poluzowanie odpowietrznika i pompuje się hamulcem. a więc proszę o dobrą i fachową rade
Opublikowano
To robota n dwóch jeden pompuje a drugi poluzowuje odpowietrznik , musisz nalać płynu ponad normę ( z 3-5mm). Jeżeli odpowietrzanie nic nie da to może kończy się pompka sprzęgłą. Na warsztacie to jeszcze dodatkowo wytwarza się ciśnienie w układzie podpinając sprężarkę , zdejmujesz przewód idący od zbiorniczka do sprzęgła i sprężarką wytwarzasz ciśnienie w przewodzie musi być płyn ( ale wtedy to już muszą być trzy osoby)
Opublikowano
Robiliśmy we dwoje i nalałem płynu aż pod korek wszystko jak trzeba, zaraz idę do garażu i spróbuje pod sprężarką, na poprzednim silniku wszystko oki było tu prawie też dobrze ale po odpowietrzaniu całkowicie opadło...
Opublikowano
moim zdaniem jest dalej zapowietrzony, nalales plynu ale w przewodzie wygladało tak PLYN ---POWIETRZE---PŁYN i przy odpowietrzniku wywalo troche plynu i niby powinno byc ok, a teraz tak naprawde jest powietrze, nalej raz jeszcze do pelna i odpowietrzaj KIlka razy
Opublikowano
wczoraj już nie miałem siły kombinować codziennie po pracy siedziałem przy niej do prawie 1:00 w nocy ale w trzy dni zmieniłem silnik... czekam aż sąsiad z kościoła wróci i będę wykorzystywał wasze oraz inne wskazówki które wyczytałem i musi któraś pomóc... na wiosnę sprzedaje ją i musi chodzić jak w zegarku z resztą tak jak każda którą miałem
Opublikowano
tak 3 dni dlatego że w pracy byłem od 4:00 do 16-16:30 i poświęcałem 4-5 godz dziennie na wymianę silnika... a jeżeli chodzi o odpowietrzanie to odpowietrzyłem sam a sąsiad był zdziwiony że dałem rade.... :cool2: